E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları OPEC petrol fiyat düşüşünü önlemek için üretimi azaltabilir---

OPEC petrol fiyat düşüşünü önlemek için üretimi azaltabilir

 OPEC petrol fiyat düşüşünü önlemek için üretimi azaltabilir
23 Ağustos 2022 - 07:55 borsagundem.com

Suudi Arabistan, OPEC+'ın petrol fiyat düşüşünü önlemek için üretimi azaltabileceğini açıkladı

OPEC lideri Suudi Arabistan, OPEC'in zayıf vadeli işlem piyasası likiditesi ve son derece sıkı fiziksel ham petrol arzını göz ardı eden makro-ekonomik endişelerden kaynaklanan son petrol fiyatı düşüşünü düzeltmek için üretimi kısmaya hazır olduğunu açıkladı.

Suudi devlet haber ajansı SPA, Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman'ın OPEC+'ın zorluklarla başa çıkmak için gerekli araçlara ve esnekliğe sahip olduğunu bildirdiğini aktardı.

Çin'in ekonomik yavaşlaması ve Batı'da resesyon endişesiyle 120 dolara kadar çıkan varil başına petrol fiyatları son haftalarda 95 dolar seviyelerine geriledi.

Bu yılın başlarında fiyatlar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ve Batı'nın Moskova'ya sert yaptırımlar uygulayarak karşılık vermesinin ardından 1970'lerden bu yana yaşanan en kötü enerji arzı krizi korkularını tetikledikten sonra varil başına 147 dolara yükselmişti.

Prens Abdülaziz'in, petrol vadeli işlem piyasasının "çok zayıf likidite ve aşırı oynaklıktan oluşan, kendi kendine devam eden bir kısır döngüye" düştüğünü ve piyasa katılımcıları için riskten korunma ve riskleri yönetme maliyetini engellediğini söylediği aktarıldı.

Ajans ayrıca prensin, fiyatların, ABD'nin Rus petrolü için önerdiği yaptırımlar, ambargolar ve fiyat tavanları etrafındaki talep yıkımı ve kafa karışıklığı hakkında "doğrulanmamış" bilgilere dayanarak düştüğünü söylediğini kaydetti.

OPEC'in petrol üretimi geriledi

 

OPEC Genel Sekreteri: Enflasyondaki yükselişin suçlusu OPEC değil

 

Türkiye'nin Rusya'dan petrol ithalatı iki kat arttı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)