E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOns altın dolar bazında da zirveyi görecek mi?---

Ons altın dolar bazında da zirveyi görecek mi?

Ons altın dolar bazında da zirveyi görecek mi?
05 Eylül 2019 - 11:13 borsagundem.com

Karşılıklı misillemeler, global büyümeye dair belirsizliklerin artması, resesyon ihtimali yatırımcıları güvenli liman altına itiyor. Peki ons altın dolar bazında da zirveyi görecek mi?

Global borç düzeyinin dünya ekonomik büyüklüğünün 3 katına çıkarak 244 Trilyon $’a ulaşması, uzun vadeli bakış açısıyla global ticaret hacmindeki daralmayı tetikleyen en önemli nedenlerden biri olarak karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu devasa borç dağından en büyük payı dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD ve Çin alıyor. Borçluluk seviyesinin ABD’de %100’ü aşması ve büyümeyi tehdit etmesi, Trump’ın ticaret savaşının fitilini ateşlemesine ve ticaret partnerlerine karşı agresif bir tutum izlemesine yol açıyor. Bununla birlikte ülkeler arasındaki karşılıklı misillemeler, global büyümeye dair belirsizliklerin artmasına, resesyon ihtimalinin ise canlılığını sürdürmesine neden oluyor. Bu konjonktürde yatırımcılar güvenli liman olarak gördükleri değerli madenlere olan taleplerini sürdürürken, Merkez Bankalarının faiz indirimleri ve parasal genişleme operasyonları paranın değer kaybıyla birlikte altına olan talebi destekliyor. Hisse senedi piyasasındaki yatırımcıların, portföylerindeki altının ağırlığını arttırması, merkez bankalarının altın rezervlerini arttırması da altındaki yükseliş hikayesine destek sağlıyor. Altın resesyon ortamında hem risk azaltıcı hem de spekülatif bir yanı olması dengeli bir yatırım aracı olmasına neden oluyor. 

Ons Altın Dolar Bazında da Zirveyi Görecek mi?

Merkez Bankaları, büyümenin ivme kaybetmesi ve artan risk unsurlarına paralel olarak faiz indirimlerine devam ediyorlar. Avrupa ve Japonya Merkez Bankaları parasal genişleme operasyonlarını sürdürürken, faizlerin tarihi seviyelere düşmesi altına… analizin tamamı  ve Ons Altın ile ilgili beklentilerimiz için tıklayınız

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsa kartalı05 Eylül 2019 19:37

    neresi güvenli liman 7 yıi önce 1930 dolardan 1100 dolara düştü bumu güvenli liman hiç brsey güvenli liman değildir helede altın mantiğa bak yarın fed altın satacam dese kim karşılıyacak bu satışları oyuzden su altını pazarlamayın ons 330 dolar bes para etmez metal parçası