E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOnlar da tavuğa yöneldi---

Onlar da tavuğa yöneldi

Onlar da tavuğa yöneldi
27 Temmuz 2022 - 10:48 borsagundem.com

Dünyada yaşanan yüksek gıda enflasyonu nedeniyle kırmızı et yerine tavuğa olan talep artıyor

Dünyanın en büyük gıda işleme ve emtia ticareti şirketlerinden biri olan Archer Daniels Midland Company (ADM) şirketi, gıda enflasyonunun artması nedeniyle tüketicilerin daha uygun fiyatlı ürünleri tercih etmeye başladığını söyledi.

ADM'nin CEO'su Juan Luciano salı günü yatırımcılara yaptığı açıklamada enflasyon baskısının genel olarak şirketin hayvan yemine olan talebin görünümünü küresel olarak 10 milyon ila 15 milyon ton aralığında düşürdüğünü söyledi.

TÜKETİCİ TERCİHLERİ DEĞİŞİYOR

Şirkete göre tüketiciler tüketim alışkanlıklarını değiştirirken tavuğa talebin artması nedeniyle tavuk yemi talebi de sığır yemi talebini geride bırakıyor.

Bununla beraber ADM soya küspesi fiyatlarının mısırdan daha fazla artış gösterebileceğinin sinyallerini veriyor. Zira tavuklar soya küspesiyle mısırın karıştırılmasından elde edilen bir yemi tüketirken özellikle ABD'de büyükbaş hayvanlar çoğunlukla sadece mısırla besleniyor.

SOYA KÜSPESİNE TALEP ARTIYOR

Tavuğun daha ekonomik olduğunu belirten Luciano, fiyatların nispeten yüksek seyretmesi nedeniyle soya küspesinin buğday için bile çok verimli ve uygun maliyetli bir protein ikamesi olmaya devam ettiğini söyledi.

Soya küspesi vadeli işlemleri Chicago'da ton başına 400 doların üzerinde işlem görüyor. Temmuzda ton başına 380 doların altına kadar düşen soya küspesi vadeli işlemleri talebin artmasıyla toparlanmaya başladı.

ABD enflasyon verileri piyasaları nasıl etkileyecek?

 

Küresel piyasalarda gözler ABD enflasyon verilerine çevrildi

 

ABD enflasyonu zirve tazeledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )27 Temmuz 2022 11:43

    Türkiye tarım ihracına ucuzluktan başladığı anda, iç piyasada fiyat artışları sürecek ve devame decek. ücrelinin emeklinin maaşını ücretibi düşük tutup, yaa tüketim azaldı durdu enflasyon duracak diye bekleyenler SELAM OLSUN, GLOBAL ARTIŞLAR fakiri fakir yaptığı zaman ekonomik programın sandıklara yansımasını göreceksiniz... acilen TL değerlenmeye, alım gücünün artmasına başlamak lazım. bugun asgari cüret 300 usd diyelim tl 18 tl... ya çalışana bir şekilde 100 usd zam yapacaksın vergi almayacaksın, ama devletin borçları usd ve artar.. yada TL yi 18 den 9 usd ye düşürecek ücretleri otomatık 600 usd olacak  , maliyetler ve devlet borçlarıotomatık düşecek yarı yarıyua kopruler otobanlar bınalar kedielr vb. vb. böylece, adam gibi ekonomık rahatlama olacak seçimlere öyle gideceksin. yoksa saçma programın bedeli global enflasyon ile seni daha zor duruma sokacak. Genç nesil iş istiyor, çalışmak istiyor, biri bana koliversin 900 tl harçlık versin şükür demiyor,