E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemOktay: Yunanistan'ın kararı savaş sebebidir---

Oktay: Yunanistan'ın kararı savaş sebebidir

Oktay: Yunanistan'ın kararı savaş sebebidir
29 Ağustos 2020 - 15:06 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın kara sularını 12 mile çıkarmak istemesini "savaş sebebi" olarak değerlendirdi.

Anadolu Ajansı'na bir röportaj veren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ne pahasına olursa olsun Türkiye haklarını koruyacaktır" ifadelerini kullandı:

"Kıbrıs'ta ve kara suları çerçevesindeki yine Kıbrıs Türkü'nün haklarını koyacaktır. Aynı şekilde Doğu Akdeniz'in her bir metrekaresinde, o suyun her bir metreküpünde haklarını koruyacaktır.

"[Yunanistan'ın kara sularını] 12 mile çıkardık, çıkarmadık, olayı var ya. Bizim de hadi çıkarın nasıl çıkarıyorsunuz? 12 mile çıkardığınızda .... Meclis'imizin çıkardığı bir yetki var, savaş sebebidir. Bugün de arkasında durduğumuz ve bugün de o yetkinin hâlâ geçerli olduğu bir yapıdır.

"Lozan'da da bunu çizmişler zaten, 3 mil. Şimdi 'Onunla da yetinmem.' diyor. Ne yapacaksın? '12 mile çıkaracağım.' Bunu kabul etmemizi mi bekliyorsunuz? Bu savaş sebebi olmayacak da ne olacak? Cumhurbaşkanımız da bunu söylüyor zaten. Elimizden kaza çıkmaz. 'Kazara falan' diyorlar ya gerekeni yaparız. Burada Türk milleti olarak biz gerekeni yapmayacaksak nerede yapacağız? Burada biz gerekeni yapmayacaksak hakkımızı aramayacaksak nerede arayacağız?"

"Ey Macron, sen kimsin?"

1960 yılında Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kuruluşunda imzalanan anlaşmayı hatırlatan Oktay, Fransa'nın Kıbrıs'taki tutumunu da eleştirdi:

"60 Anlaşması diyoruz, Fransa geliyor Fransa buraya uçak koyuyor. Neyin uçağını getiriyorsun kardeşim, hangi savaş gemilerini getirmeye çalışıyorsun? Sen kimsin? Ey Fransa sen kimsin? Ey Macron, sen kimsin? Türk milletini ve Türkiye'yi tanımamışsın. Sen garantör ülke değilsin. Garantör ülkeler belli. Türkiye'dir, Yunanistan'dır, İngiltere'dir. AB tarafsız değil ki. Bugün Merkel'in açıklaması da öyle. Nasıl oturup da biz şimdi bunları konuşacağız? Türkiye net tavır koymak durumunda. Biz de onu yapıyoruz. Cumhurbaşkanımızın yaptığı da söylediği de budur.
"Hakkaniyet bekliyoruz. Bu hakkaniyet çerçevesinde de Türkiye'nin geri adım atmasını kimse beklemesin. Buna saygı duyulsun diyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YASEMİN KADIRGALI30 Ağustos 2020 22:45

    CHP lideri ülkenin sıkıntılı günlerinde yine nereye kaçtı ortalıkta yoklar.

  • Mucise Reis ;)30 Ağustos 2020 11:33

    yunan kazansa böyle derdimiz olmadı  :D ahahaha Nerede o ingiliz devşirmeleri göremiyorum... :D 

  • AkTorol Ahmet Ötzbir30 Ağustos 2020 10:49

    Lozan anlaşması kabul edildi sanırız hukumetçe, maddeleri uygulanmaya çalışılıyor. Baş reis ya ben Lozanı eleştirdim, şimdi maddelerini uygular ideniz işgalini savaş nedeni sayarım demekten utandına, makamı adına başlası açıklama yapmış gibi hissettim. Garip

  • mavisi30 Ağustos 2020 10:06

    18 ada işgal altında siz daha iyi biliyorsunuz peki bu savaş sebebi değil mi? kaç yıldır peki niye savaş ilan etmiyosun? Millet hakikaten safsınız. inanmayın bunlara.

  • ....30 Ağustos 2020 10:02

    şunu unutmayalım. Türk ordumuz göz bebeğimiz. türk ordumuz 1. dünya savaşından, 2020 ye kadar en büyük vurgunu ve yıpratmayı akp döneminde feto yakınlaşmasında almıştır. bir çok kumpas ve hukuksal yolla açılan mahkemeler ve erken emeklilikler akp döneminde yapılmıştır. kaynak google aratın göreceksınız. türk ordusu en büyük iç problemlere atamalar görevden almalar terör orgutu feto sızmalarını aldığı yasal yollar ve siyasi desteklerle akep dönemınde yaşamıştır. google ile araştırma yapınca ben bu bulgulara rast geldım. gerçekten çok acı. umarız ordomuzuda ekonomımı gibi peişan etmezler.

  • tahsin karabulut30 Ağustos 2020 09:46

    hangi orduyla savaşacaksın. orduda ruh mu kalmış. bilal oğlanı da al git savaş

  • :)30 Ağustos 2020 09:07

    Yunanın denize dökültüdğü, ingiliz donanmasının izmirde dmir attığı taaruz sonunda..." ingilizlere, ya geilerinizi derhal çekin, yada Türk kuvvletierinin ateşine maruz kalacaksınız" denmesi ve bir kaç gün reüe berildiği ve İngilizlerin korkudan kaçtısı... sonrasında lozan imzalandı... Sİzlerin lozan ı bazen eleştirerek, kabul etmediği ve 12 mil hakkımızı eleştiridğiniz... o neden savaş seebimi duyamadım bir kez daha lütfen açıklayın.... lozan anlaşasmının yunanca red edilmesi savaş sebebi mi? memur bey ? malum akp li deil, devletim tarafsız cumhurbaşkanının tarafsız memuru, memurların siyaset yapmasıda yasak bu arada... Ya bu güzel ulke ne hale geldi. ne hukuk neyasa... 

  • Hoca30 Ağustos 2020 05:16

    Bakalım iki taraf da peşrev çekiyor. El enseyi kim atacak ilk

  • Fb 29 Ağustos 2020 21:34

    Onlar 12 mile çıkarırlarsa bizde 12 adaları hemen geri alalım italyanlara emanet di zaten bizim

  • Ee29 Ağustos 2020 17:44

    Vurun o zaman ,rus ucagini dusurdunuz sonra ozur dikediniz ayaklarina gidip unutmadik

  • Azad29 Ağustos 2020 15:53

    Savaşalım o zaman. Öncelikle Kaş karşısındaki Meis adasını zaptedelim :)  :) 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Ağustos 2020 15:51

    Hiç bir ete süte karışmayan chp lideri acaba nerelere kayıp oldu bilginiz varmı.

  • tahsin karabulut30 Ağustos 2020 09:48

    20 yıldan beri uyuyorlar.rahatları yerinde  ;) 

  • AHMET ÖZBİR29 Ağustos 2020 15:31

    SN. OKTAY eğer Türkiye düşmanı kahpeler Ege'de 6 milden 12 mile çıkardıkları anda VURALIM KAHPELERİ, YAKALIM VATANLARINI. Bütün adacıkları alalım, bütün gemilerini, uçakları imha edelim. REİS'İMİN ŞAKASI OLMADIĞINI BİZANS'IN DALLAMALARI BİLMELİ, YOK OLMALARINA FISAT VERMEMELİDİR.