E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖğretmenler için işten çıkarma anketi---

Öğretmenler için işten çıkarma anketi

Öğretmenler için işten çıkarma anketi
11 Eylül 2016 - 20:37 borsagundem.com

İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından öğretmenlerin doldurması için “17-25 Aralık sonrası” FETÖ/PYD anketi hazırlandı. Ankette, Fetullah Gülen cemaatine yakınlık, 17-25 Aralık öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrıldı

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda dağıtılan anketlerde, öğretmenlerin 17-25 Aralık operasyonları sonrasında FETÖ/PYD ile olan yakınlığı ölçüldü. Ankette, FETÖ/PDY ile ilişkiniz var mı? 17/25 Aralık sonrası toplantılara ve himmet parası toplama faaliyetlerine katıldınız mı? Sosyal medyada devleti-hükümeti yeren, FETÖ/PDY’yi öven ifadeler kullanıyor musunuz, hangi sosyal medya hesaplarını kullanıyorsunuz? Zaman ve Bugün gibi yayın organlarına üye misiniz, Bank Asya hesabınız var mı? BY Lock yazışma programını kullanıyor musunuz? Çocuğunuz FETÖ'ye bağlı okul ve dershanelere gitti mi? Yurtdışına çıktınız mı, hangi ülkelere gittiniz? Ailenizde FETÖ/PDY'ye bağlı dernek-vakıf-sendikalara üye olan kişi var mı? gibi sorulara yer verildi.

Bakanlıklara verilen yetkiyle öğretmenlerin FETÖ/PDY ile olan organik bağlantıları ya da ilişkilerinin araştırılacağı ve yakınlığı belirlenen “riskli” olarak sınıflandırılan öğretmenlerin görevden alınacağı belirtilmişti.

FETÖ soruşturmaları kapsamında 30 binin üzerinde öğretmen tasfiye edilmiş, son olarak terör örgütüne yakınlığı belirlenen 11 bin 500 öğretmen açığa alınmıştı. Görevden almalar ve emekli olan öğretmenlerle birlikte Milli Eğitim'de 130 bini aşkın öğretmen açığı oluşmuştu. ( Deniz Ayhan / Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bakargör12 Eylül 2016 00:04

    At izi it izi derken döt izini de geçti iş.

  • tüm sektörler..11 Eylül 2016 22:39

    kamuda, özelde her yerde araştırılmalı. çapraz anketlerle deşifre edilmeli. hepsi kimliklerini gizliyor. devlet acilen bu bukalemunları çözmeli. yoksa 2-3 sene sonra bunların hainlikleri devam edecek.

  • helal olsun..11 Eylül 2016 20:50

    devamı gelmeli. bu tür anketleri tüm özel sektör çalışanlarına, üniversite öğrencilerine dahi yaptırılmalı. Bukalemun gibi gizlenen örgüt üyeleri ortaya çıkacaktır. devlet ancak bu şekilde temizler.