E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemÖğrencilerin yurttan atıldığı iddiası---

Öğrencilerin yurttan atıldığı iddiası

Öğrencilerin yurttan atıldığı iddiası
05 Mart 2014 - 05:53 borsagundem.com

Düzce AK Parti İl Başkanı, "Öğrencilere zorla video izlettiren abilerin 'AK Parti'ye oy haramdır' sözlerine itiraz eden 3 öğrenci yurttan atıldı" dedi

Düzce'de üniversite öğrencilerinin kaldığı özel yurtta  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhinde video izletilmesine karşı  çıkan 3 öğrencinin yurttan atıldığı iddia edildi.

AK Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada,  uzun zamandır yurtlarda ve cemaate yakın bazı birimlerde hükümet karşıtı  söylemler olduğunu belirterek, AK Parti karşısında hangi parti güçlüyse onları  destekleyen çalışma yapılması gerekliliğine ilişkin kendilerine duyumlar  ulaştığını söyledi.
Geçen günlerde bir kız öğrencinin kendisini arayarak, "cemaatlerden  birisinin yurdunda kaldığını ancak kendilerine çok baskı yapıldığını, Başbakan ve  AK Parti'ye çok büyük küfür ve hakarette bulunulduğunu, kendisinin de bu  baskılardan çok rahatsız olduğunu" bildirdiğini aktaran Kaşıkoğlu, bu tür  olayların sürekli konuşulduğunu ifade etti.

Kaşıkçıoğlu, söz konusu iddiaların dün akşam ete kemiğe bürünür halde  karşılarına çıktığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Belki şer gibi gözüken bir olay... Hayra vesile olacağını temenni  ediyorum. Dün akşam İstanbul'dan bir arkadaşımız bizi aradı, 'Düzce'de cemaate  yakınlığı ile bilinen Zirve Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan bir yakınının  Başbakan'a karşı hakaretler ve baskılar yapıldığı, aleyhinde birtakım ifadeler  kullanıldığı ve akşam da bir tartışmanın yaşandığını' bizlere aktardı. Yaşanan  tartışma sonucunda yurttaki görevlilerin, öğrencinin Fethullah Gülen'i  kastederek, 'Bu hoca ülkeyi bölüyor' ifadesi neticesinde 'hocamıza laf edemezsin'  diye çıkıştığını ve artık yurtta kalamayacağını, derhal yurdu terk etmesi  gerektiğini kendisine bildirmişler. İstanbul'daki arkadaşlarımız gece yarısı  sokakta kaldığını ifade eden öğrenciyle ilgilenmemizi rica etti."

Olaylar üzerine bahsi geçen öğrenciyi aradığını ve kendisinin de bu  olayı doğruladığını aktaran Kaşıkoğlu, şöyle konuştu:

"Öğrencilerle görüşmemde, 'kendilerinin meslek yüksekokulunda öğrenci  olduklarını ve yurttan atıldıklarını' ifade ettiler. Daha sonra konuyu  araştırdığımızda konunun daha vahim olduğunu gördük. Olayın bir öğrenciden ibaret  olmadığını anladık. 70 kişilik yurtta 35 öğrenciye düştüğünü ve kalanların  tümünün infial halinde olduğunu gördük. Uzun zamandan bu yana AK Parti aleyhine  kamuoyunda duyduğumuz her şeyin bu yurtta gerçekleştirildiğini gördük. 'Zorla  videoların izlettirildiği, abilerin sürekli çeşitli toplantılar yaptıklarını, AK  Parti'ye oy atmanın haram olacağına ilişkin söylemler kullandıklarını, AK  Parti'ye oy verenlerin şerefsiz olduğu' yönünde ağır ithamlarda bulunulduğunu, AK  Parti'den başka tüm partilere hatta gerekirse BDP'ye dahi oy atılabileceğini'  söylediklerini duyduk."

Kaşıkçıoğlu, yurtta kalan öğrencilerle konuştuklarında bu bahsi geçen  konuları tek tek doğruladığını dile getirerek. "Türkiye'nin dört bir yanından  ilim tahsil edebilmek adına geldikleri ve ücret ödedikleri halde bu tür baskılara  maruz kaldıklarını ifade ettiler" şeklinde konuştu.

Bu olayın birtakım gerçeklerin gün yüzüne çıkması için önemli adım  olduğunu vurgulayan Kaşıkoğlu, "Yurtta kalamayacak arkadaşımız varsa kendilerine  yardımcı olacağımızı ifade ettik. Üç öğrenciyi biz aldık ve otelde misafir ettik.  Bizden sonra Cihan Haber Ajansının olay yerine geldiğini ve olayı tatlı mecralara  taşıma gayretinde olduğunu ve çocuklara geri adım atmaları konusunda baskı  yaptıklarını öğrendik. Bugün 10 öğrencimiz devletin şefkat kollarını açmasıyla,  Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Avni Akyol Yükseköğrenim Yurdunda misafir öğrenci  olarak kalmaktadır" ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Deniz05 Mart 2014 14:30

    Yalanlarına öğrencileri mi alet ediyorlar.... Nerden baksan tutarsızlık... Ülkeyi asıl bölenler 30 Martta özerkliğimizi ilan ediyoruz diyenler... Eyyyyyy Hükümet aç gözünü...