E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama'dan tarihi itiraf---

Obama'dan tarihi itiraf

Obama'dan tarihi itiraf
20 Temmuz 2013 - 10:33 borsagundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, 17 yaşındaki siyahi genç Trayvon Martin'le ilgili sürpriz bir açıklama yaptı

ABD Başkanı Barack Obama, 17 yaşındaki siyahi genç Trayvon Martin'i öldüren George Zimmerman'ın beraatiyle ilgili dün sürpriz bir açıklama yaptı. Kendisinden beklenmeyecek kadar kişisel ifadeler kullanan Obama, "Trayvon Martin 35 yıl önce ben olabilirdim" diye konuştu. ABD Başkanı olayın yaşandığı Şubat 2012'de yaptığı açıklamada da "Bir oğlum olsa Trayvon gibi olurdu" demişti.
Obama, Beyaz Saray'da düzenlenen ve genellikle basın sözcülerinin gerçekleştirdiği günlük brifingde gazetecilerin karşısına çıkarak şaşırttı.
Ülkedeki Afrikalı-Amerikalıların neden Zimmerman'ın beraatinden dolayı öfkeli olduğunu açıklamaya çalışan Obama, "Trayvon Martin 35 yıl önce ben olabilirdim" dedi.
Önünde hazır bir metin olmadan konuşan ABD Başkanı, yasalardaki ırksal eşitsizliğe ve "nüanslı sosyal önyargılara" dikkat çekerek, "Bu ülkede bir markette alışveriş yaparken görevlilerce izlenme deneyimini yaşamamış bir Afrikalı-Amerikalı erkek yok denecek kadar azdır. Buna ben de dahilim. Muhtemelen çok az sayıda siyahi erkek yolda yürürken yanından geçtiği arabaların kapılarının kilitlendiğini duyma deneyimini yaşamamıştır. Bu bana olmuştu; en azından senatör olmadan önce. Bir asansöre bindiğinde içerideki kadının çantasını kavradığını ve kendisi inene kadar nefesini tuttuğunu yaşamamış Afrikalı-Amerikalı erkek sayısı çok azdır. Bu çok sık yaşanır" dedi.
Amacının bu deneyimleri abartmak olmadığını ifade eden Obama, ancak böyle durumların "Afrikalı-Amerikalı toplumunun bir gece Florida'da yaşananları nasıl yorumladığının göstergesi olduğunu" belirtti.
Obama aynı zamanda şnsan hakları örgütlerinin Zimmerman'a karşı nefret suçu davası açılması yönündeki çağrılarına da yanıt vererek, Florida mahkemesinin kararını verdiğini belirtti.
"Bir kez jüri konuştu, sistemimiz böyle işliyor" diyen Obama, Adalet Bakanı Eric Holder'ın davayı incelediğini de belirterek, federal dava çağrılarının "bir beklenti olduğunu gösterdiğini" söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet20 Temmuz 2013 13:47

    lider dedigin ahlaklı dürüst olur suriyede mısırda ırakta masum onlarca insan öldürülürken kılını dahi kıpırdatmayıp şimdi amerikadki bu gence masum edebiyatı yapıp sahte gözyaşlarına kimi inandıracan anlaşıldı senden yarım lider bile olmaz

  • mehmet20 Temmuz 2013 13:16

    erkekler aglamaz sil gözyaşalarını bu dünyayı senmi kurtaracan su akar yolunu bulur