E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemObama'dan Araplara: Sizi koruyacağız---

Obama'dan Araplara: Sizi koruyacağız

Obama'dan Araplara: Sizi koruyacağız
15 Mayıs 2015 - 05:57 borsagundem.com

ABD Başkanı Barack Obama, KİK üyesi 6 Arap ülkesinin temsilcileriyle Camp David'de bir araya geldi

ABD Başkanı Barack Obama, dün Körfez İşbirliği Konseyi’ne (KİK) bağlı Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt’in olduğu 6 Arap ülkesinin temsilcileriyle başkanlığın yazlık konutu Camp David’de bir araya geldi.

Obama zirve sonrası temsilcilerle düzenlediği basın toplantısında İran ile süren uluslararası nükleer müzakerelerin, Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri savunmasız bırakmadığını söylerken “Açıkça belirtmek isterim ki ABD dış saldırı durumunda KİK üyesi partnerlerinin yanında olacaktır. Bu zirve ABD ve Körfez ülkeleri arasındaki yeni çağın bağlangıcına işaret ediyor” dedi.

Obama ayrıca zirvede Körfez ülkeleri temsilcilerinin, İran’ın nükleer silah elde etmesini engelleyecek kapsamlı, gerçeğe dönüşecek anlaşmanın herkesin çıkarı olduğu konusunda hem fikir olduğunu söyledi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes ise zirveyle ilgili yaptığı açıklamada “Suriye’de farklı seçenekleri değerlendirmeye açık olduğumuzu söyledik ama çatışmaların ülke genelinde ve kentsel alanlarda olduğu dikkate alındığında, uçuşa yasak bölgeyi, sahadaki durumu ciddi biçimde değiştirmeye katkı sağlayabilecek, uygulanabilir bir seçenek olarak görmüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)