E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemO iki teröristin kimlikleri belirlendi---

O iki teröristin kimlikleri belirlendi

O iki teröristin kimlikleri belirlendi
20 Ağustos 2015 - 04:04 borsagundem.com

Dolmabahçe Sarayı nöbetçi kulübesine saldıran ve polis tarafından yakalanan zanlıların Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta olduğu bildirildi

Dolmabahçe sarayı Saltanat Kapısı'nda nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştiren ve olaydan kısa süre sonra yakalanan 2 teröristin kimliği belli oldu. Saldırıyı gerçekleştirdikten sonra yakalanan zanlıların Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta olduğu bildirildi. 

VALİLİK'TEN DOLMABAHÇE SALDIRISI HAKKINDA AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Dolmabahçe'deki silahlı saldırı hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren Terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır" denildi.



Valilik açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

"19.08.2015 Çarşamba Günü saat 14:30 sıralarında Dolmabahçe Sarayı’ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya yönelik terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı bir saldırı gerçekleştirilmiştir.
Güvenlik güçlerimiz tarafından anında karşılık verilmesi üzerine olay yerinden kaçmaya çalışan teröristlere yönelik bölgede yapılan operasyonlar sonucunda; 2 terörist üzerlerinde 2 adet el bombası, 1 adet otomatik silah, 1 adet tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmat ile birlikte ele geçirilmiştir.

Yapılan ön incelemede yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015 tarihinde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensupları olduğu anlaşılmıştır.

Güvenlik güçlerimizin herhangi bir kayıp vermediği saldırı ile ilgili ayrıntılı inceleme ve operasyonel çalışmalar devam etmektedir."



DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞ
 
Dolmabahçe sarayı Saltanat Kapısı'nda nöbet tutan polislere yönelik el bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştiren ve olaydan kısa süre sonra yakalanan 2 teröristin kimliği belli oldu. Saldırıyı, Ayberk Demirdöğen ile Güven Usta adlı teröristlerin yaptığı öğrenildi.
 
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, şüphelilerin geçtiğimiz yıllarda çeşitli suçlardan DHKP-C eylemlerinde gözaltına alındığı ve tutuklanıp bir süre sonra serbest bırakıldıkları öğrenildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)