E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​O emniyet müdürü görevden alındı---

​O emniyet müdürü görevden alındı

​O emniyet müdürü görevden alındı
17 Temmuz 2014 - 22:11 borsagundem.com

İHH iftar TIR'ına yönelik saldırı sonrası başlatılan soruşturmada Hopa İlçe Emniyet Müdürü Ergin Duru ile birlikte 3 polis amiri de görevden alındı

Hopa Cumhuriyet Savcılığı, ilçede iki gün önce İHH'nın iftar TIR'ına yönelik saldırı olayı sonrasında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Hopa Emniyet Müdürlüğü ekiplerince kayda alınan görüntüler incelendi; olaya karıştığı iddiasıyla 40 kişilik şüpheli listesi oluşturuldu. Hopa Cumhuriyet Başsavcılığı kimlikleri tespit edilen bu kişilerin adreslerine davet göndererek ifadeye çağırmaya başladı. Hopa Adliyesi'ne gelen 18 kişi alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

HOPA EMNİYETİNDE OPERASYON
Bu arada İHH ekibine yönelik saldırı olayı sonrasında Hopa İlçe Emniyet Müdürü Ergin Duru ile bir emniyet amiri, bir baş komiser ve bir de komiser yardımcısı görevden alındı.

KEMALPAŞA' DA GERGİNLİK
Bu arada, Kemalpaşa Beldesi'nde faaliyet gösteren ve İHH'yı desteklediği öne sürülen Yeryüzü Kültür Derneği'ne önceki akşam taşlı saldırı düzenlendi. Saldırı olayında derneğin bulunduğu binanın camları kırıldı, bazı yöneticilerinin de tehdit edildiği öne sürüldü.

VALİ CİRİT: SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Artvin Valisi Kemal Cirit de, İHH ekibine yönelik saldırı olayının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını belirterek, olaya karıştığı tespit edilen 40 kişinin ifadelerinin alınmaya başlandığını söyledi.

5'İ POLİS 9 KİŞİ YARALANMIŞTI
Olay önceki gün Hopa İlçesi'nde meydana geldi. Vatandaşlara iftar vermek için hazırlık yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı'nın (İHH) 10 kişilik ekibi, ilçeyi terk etmelerini isteyen grubun saldırısına uğradı. 5'i polis 9 kişinin yaralandığı olayda İHH ekibinden olduğu belirlenen Kemalpaşa Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüsnü Yılmaz havaya ateş açtı. Olay polisin gazlı müdahalesi sonrasında yatıştırıldı, İHH TIR'ı Arhavi ilçesine götürüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yaman fert22 Temmuz 2014 09:04

    Zulüm ile şimdiye kadar kimse payidar olmamıştır; olmuş gibi görünenlerin de yanına kalmamıştır. Atalarımız ne hoş söylerler: “Zulm ile âbâd olanın âhiri berbâd olur.” Aslında, böyle birinin evvelinin de, âhirinin de berbâd olduğu açıktır; zira zulmün, bazen küfrün önünde bir günah hâline geldiği de olur ki, işte o zaman “gayretullah”a dokunur ve eden de hemen bulacağını bulur. Doğrusu insan küfre karşı mesafeli bulunduğu kadar zulümden de uzak durmalıdır; zira Allah nezdinde mazlumun âhı bir duadır ve bu duanın kabulü de ilâhî adaletin muktezasıdır. Dememişler mi: “Zalimin zulmü varsa mazlumun da Allah’ı var Bugün halka cevretmek kolay, yarın Hakk’ın divanı var.”