E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNYSE günü düşüşle kapattı---

NYSE günü düşüşle kapattı

NYSE günü düşüşle kapattı
26 Ekim 2022 - 23:43 borsagundem.com

ABD borsaları, iki dev kuruluş Microsoft ve Alphabet'in bilançolarındaki beklenmedik düşüşün hisselerde yarattığı kayıpla günü ekside kapattı

New York borsası günü düşüşle tamamladı. Kapanışta Dow Jones endeksi, yatay bir seyir izleyerek 31.839,11 puan oldu.

S&P 500 endeksi, yüzde 0,74 azalışla 3.830,60 puana ve Nasdaq endeksi, yüzde 2,04 kayıpla 10.970,99 puana indi.

ABD'li teknoloji şirketlerinden Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in beklentilerin altında kalan finansal sonuçları ve ekonomik büyümenin yavaşladığına dair endişelerin artırmasıyla endeksler, gün boyu negatif bir seyir izledi.

ALPHABET VE MİCROSOFT BİLANÇOLARI HİSSELERDE DEĞER KAYBINA YOL AÇTI

Dün New York borsasının kapanmasının ardından bilançolarını açıklayan Alphabet ve Microsoft'un karlılıkları beklentilerin altında kalmıştı. Hayal kırıklığı yaratan bilançoların ardından Alphabet'in hisseleri yüzde 9'un üzerinde, Microsoft'un hisseleri de yüzde 7'nin üzerinde değer kaybetti.

Öte yandan, tahvil faizlerindeki düşüş eğilimi devam ederken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,01 seviyesine geriledi.

Makroekonomik veri tarafında da ABD'de mal ticareti açığı, eylülde aylık bazda yüzde 5,7 artışla 92,2 milyar dolara çıkarak, 3 ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı ise yüzde 7,16 ile 2001'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Ülkede yeni konut satışları ise artan mortgage faiz oranları ve yüksek seyreden konut fiyatlarının etkisiyle eylülde aylık bazda yüzde 10,9 azalışla 603 bine geriledi.

KANADA MERKEZ BANKASININ FAİZ ARTIRIM HIZINI YAVAŞLATMASI

Kanada Merkez Bankasının ise beklenmedik bir şekilde faiz artırım hızını yavaşlatması, ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl içinde aynı şeyi yapabileceğine dair beklentileri artırdı. Banka, politika faizini 50 baz puan artırarak, yüzde 3,75'e yükseltti. Piyasa beklentileri bankanın politika faizini 75 baz puan artırması yönündeydi.

SPK, VKING hissesindeki üç yatırımcıya işlem yasağı getirdi

 

SPK'dan AGYO hissesindeki 15 isme yaptırım kararı

 

Dünya Bankası, enerji fiyatlarının 2023'te düşeceğini öngördü

 

Akbank'tan 9 ayda ekonomiye 690 milyar TL destek

 

Borsada satış baskısı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)