E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNusaybin'de operasyonlar sürüyor---

Nusaybin'de operasyonlar sürüyor

Nusaybin'de operasyonlar sürüyor
29 Mart 2016 - 11:39 borsagundem.com

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyon kararlılıkla sürdürülüyor

Nusaybin'de terör örgütü PKK mensuplarının yakalanması, kazılan çukurların kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca 2 hafta önce başlatılan operasyon sürüyor.

Bugüne kadar 107 teröristin etkisiz hale getirildiği, 221 el yapımı patlayıcının imha edildiği, 96 barikatın kaldırıldığı müşterek operasyon, özellikle Fırat, Dicle ve Abdulkadirpaşa mahallelerinde yoğunluk gösteriyor.

Söz konusu mahallelerde çembere alınan terör örgütü mensuplarıyla aralıksız mücadele eden güvenlik güçleri, teröristlere sık sık "teslim olun" çağrısı yapıyor. Teröristler ise gizlendikleri evlerin duvarlarında açtıkları deliklerden ateş açıyor. Güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık sıcak temas sağlanıyor.

Bomba imha uzmanları da teröristlerden temizlenen bölgelerdeki el yapımı patlayıcıları tespit edip imha ediyor.

Teröristlerin kullandığı evlerde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcının yanı sıra kamuflaj kıyafeti, şapka, bot ve rütbelerden oluşan askeri malzemeler bulundu.

Güvenlik güçleri, teröristlerce üs gibi kullanılan ve kaçarken ateşe verilen Dicle Mahallesi'ndeki Misak-ı Milli İlkokulu/Ortaokulunda da çok sayıda kadın kıyafeti buldu.

Tahliye işlemleri sürüyor

Terör saldırılarından duydukları endişe nedeniyle ilçedeki binlerce vatandaş, evlerini terk etmek zorunda kalarak başka il ve ilçelere yerleşti, imkanı veya gidecek yeri olmayanlar ise yaşamını evlerinde sürdürüyor.

Evlerinden çıkmak isteyen ve güvenlik güçlerinden yardım talebinde bulunan 486 vatandaş, asker ve polisler tarafından tahliye edildi.

İlk etapta ilçedeki spor salonuna götürülen vatandaşlar, sağlanan desteğin ardından istedikleri adreslere güvenle ulaştırılıyor.

Tahribat fotoğrafta yer aldı

Çatışmaların yoğunlaştığı başta Dicle, Fırat ve Abdulkadirpaşa mahalleleri başta olmak üzere çeşitli bölgelerde barikat kurup çukur kazan teröristlerin, evlere verdikleri büyük tahribatı, bölgeden çekilen fotoğraflar gözler önüne serdi.

Fotoğraflarda, teröristlerin "karargah" gibi kullandıkları evlere verdiği zarar ile kaldırım taşları ve gasbettikleri araçlarla kurdukları barikatlar görüldü.

Sağlık hizmeti sürüyor

İlçede kalan vatandaşlar için Nusaybin Devlet Hastanesindeki sağlık hizmeti kesintisiz sürüyor.

Rahatsızlanan veya sağlık hizmeti için bildirimde bulunan vatandaşlar, evlerinden alınarak hastanelere ulaştırılıyor.

Ayrıca ihtiyaç sahibi 80 aileye gıda yardımında bulunuldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)