E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları​Nikel 19 ayın yükseğini gördü---

​Nikel 19 ayın yükseğini gördü

​Nikel 19 ayın yükseğini gördü
08 Mayıs 2014 - 11:19 borsagundem.com

Endonezya'nın ihracat yasağı ve Çin'in beklentileri aşan dış ticaret verileri, nikeli 19 ayın en yüksek seviyesine taşıdı.

Nikel, Endonezya'nın cevher ihracatını yasaklamasının küresel rezervleri azaltacağı endişesi ve Çin'in Nisan ayında beklentileri aşan dış ticaret rakamlarıyla, yükselişini üçüncü güne taşıyarak 19 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
Üç ay vadeli nikel kontratı Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 1.1 kadar artışla Ekim 2012'den beri en yüksek seviye olan ton başına 18,849 dolara çıktı ve Tokyo saatiyle 11:23'te 18,806 dolara ulaştı. Nikel, bu sene yüzde 35 değer kazanarak LME'de işlem gören 6 metal arasındaki en iyi performansı sergiliyor.
Dünyanın en büyük nikel ihracatcısı Endonezya, Ocak ayında işlenmemiş cevher sevkiyatını yasakladı. Pekin merkezli gümrük idaresinin verilerine göre, Çin'in ihracatı yıllık bazda yüzde 0.9 arttı. Bloomberg'in görüş aldığı ekonomistlerin medyan tahmini, ihracatta yüzde 3'lük düşüş yaşanacağı yönündeydi. Çin'de ithalat ise yüzde 0.8 arttı, dış ticaret fazlası 18.46 milyar dolar oldu.
Korea Exchange Bank Futures'dan Chae Un Soo, "Tedarik sıkıntısı söz konusu olduğunda nikel, spekülatörler arasında en popüler metal. Dünyanın en büyük metal tüketicisi Çin'den gelen dış ticaret verileri de nikeldeki yükselişe destek sağladı" yorumunda bulundu.
Dünyanın en büyük ikinci rafine metal üreticisi Rusya'da, ABD'nin çekilme sinyali olmadığını söylemesine rağmen Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna sınırındaki kuvvetlerini çektiğini açıkladı. Putin ayrıca, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıları referandumu ertelemeye çağırdı.
Londra'da bakır, sınırlı bir değişimle ton başına 6,660 tona ulaştı. New York'ta Temmuz vadeli kontrat Comex'te pound başına 3.0345 dolara indi. Şanghay'da ise Ağustos aynı ay vadeli metal yüzde 0.5 kayıpla ton başına 46,770 yuana (7,503 dolar) geri adım attı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)