E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNecdet Özel o değişimi anlattı---

Necdet Özel o değişimi anlattı

Necdet Özel o değişimi anlattı
31 Ekim 2013 - 08:45 borsagundem.com

Genelkurmay kritik kadrolarda sivilleşmeye gidiyor. Sivil basın sözcüsü ve Mülkiyeli danışman geliyor.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel TSK‘da iki önemli değişimi şöyle anlattı: Basın ve halkla ilişkiler konusunda köklü bir değişikliğe gitmemiz gerekiyor. Bu işi artık askeri değil ‘sivil ve profesyonel’ personel ile uygulayacağız. Basının yayında bir de sivil bir ‘siyasi danışman’ görevlendireceğiz. Mülkiye’den biri olabilir. Başkanımız’dan gerekli kadroyu aldık. Ben orduyu siyasallaştırmamak için çabalıyorum. Her tür siyasi akımdan uzak tutmaya çalışıyorum.
Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in bu açıklamalarını Vatan gazetesinden Murat Yetkin köşesine taşıdı. İşte o yazıdan ön plana çıkan açıklamalar;
“Bizim, ‘basın ve halkla ilişkiler’ konusunda köklü bir değişikliğe gitmemiz gerekiyor. Silahlı Kuvvetler olarak bu işi artık askeri değil, ‘sivil ve profesyonel’ personel ile yürüteceğiz. Bunun yanında bir de, yine sivil, bir ‘siyasi danışman’ görevlendireceğiz. Mesela, Siyasal Bilgiler’den biri olabilir bu kişi. Bunlar için Başbakanımız’dan gerekli kadroyu da aldık.”
Sizlerle (medya) ve kamuoyu ile iletişimimizi sivil ve profesyonel, bu işin uzmanı kadrolara devredeceğiz. Şu anki yapıda, bu işi rütbeli askeri personelin yapması doğru değil. Uygulamada birçok sıkıntıya yol açabiliyor bu sistem. Bir kere, o görevi yapan generalimiz en fazla iki yıl orada kalabiliyor. Çünkü başka operasyonel görevlere atanıyor. O birimde devamlılığı olmuyor yani.
Genelkurmay Karargâhı’nda göreve başlayacak tek sivil, ‘basın müşaviri’ olmayacak. En az onun kadar (hatta belki bazı noktalarda ondan bile) önemli bir başka atama daha var gündemde.
Açıkçası takvim de yok. Tam bilemiyorum. Gündem malum. Nasıl yoğun bir tempo içinde çalıştığımızı biliyorsunuz. Bu yoğunlukta, sıra daha bu konuya gelemedi maalesef. Ama bunlar gerekli ve biz bir an önce bu adımları atmak istiyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)