E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan S-400 açıklaması---

NATO'dan S-400 açıklaması

NATO'dan S-400 açıklaması
27 Haziran 2019 - 16:35 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Trump-Erdoğan görüşmesine ilişkin, "Umarım, bu görüşmede hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir" dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın G-20 çerçevesinde bir araya geleceğini anımsatarak, "Umarım, bu görüşmede hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir." dedi.

Brüksel'de iki gün süren NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından basına açıklamalarda bulunan Stoltenberg, müttefiklerin bugün Afganistan'daki gelişmeleri ele aldığını aktardı.

NATO'nun Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'nun ülkedeki güvenlik güçlerini destekleyerek barış imkanı sağladığını değerlendiren Stoltenberg, "NATO'nun Afganistan'a ilişkin kararlılığı sürüyor." vurgusu yaptı.

Stoltenberg, NATO'nun 2024'e kadar Afgan güvenlik güçlerine mali destek vermeye devam edeceğini ifade ederek, "Afganistan'ın uluslararası teröristler için tekrar güvenli liman olmasını engellemek için gerekli olduğu müddetçe ülkede kalmaya devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Uzay politikası onaylandı

NATO'nun kendini uyarlama sürecinde bugün önemli bir adım atıldığını duyuran Stoltenberg, "Kapsamlı bir uzay politikasına onay verdik. Uzay, ittifakımızın savunma ve caydırıcılığı için büyük önem taşıyor." diye konuştu.

S-400 tedariki

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye'nin S-400 tedarikinin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, bu konunun Savunma Bakanları Toplantısı'nın resmi gündeminde bulunmadığını ancak, ikili görüşmelerde ele alındığını ifade etti.

Türkiye ve ABD arasında diyaloğun sürmesini memnuniyetle karşıladığının altını çizen Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın G-20 çerçevesinde bir araya geleceğini hatırlatarak, "Umarım, bu görüşmede hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir." şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gnçlk28 Haziran 2019 11:05

    kktc doğalgazında, rezerv bulundukça, işler karışacak. o bakımdan gerekli silahlanma istesekde/istemesekde olmalı.Ben silahlanmaya karşıyım ama nasıl ki kerkuk de Türkiye yi ve osmanlıyı rahat bırakmadılar, aynısı kktc sahasında da olacaktır. O bakımdan defansif silah olan s400 ler alınmalı. kktc de ileride Türk askerini çıkarmaları, tarafsız bölge yapmaları, ortak askeri kuvvetle burada bulunulmauı, yani abd+ingiliz asker ve deniz güçlerinin oldugu ateşkes olan topraklar olarak göstereceklerdir. Hatta silahlı gerilimler, it dalaşlarıda avrupda devletlerince bizlere yapılabilir. Türkiye karada kendi toprğı, denizde kendi donanmaları, havadada s400 lerle gücüne güç katacakdır.Deniz altı+ düşman denizaltı yok eden sistemler, uçak gemisi imha eden sistemler, bu alanlarda acil ar-ge sistemleri yapılmalı. Biz Musul+kerkük gibi ..kktc dende geri adım attırılmak istenecez...güçlü olursa R yapmayız...yoksa R yapmak durumunda kalırız...

  • Abdullah27 Haziran 2019 18:50

    Kim S-400'ler gereksiz almayın diyorsa bilin ki; onlar ABD'nin etekleri altındadır. ABD, Türkiye'ye saldırı planını ve tatbikatını 2000'li yıllarda yapmıştır. Türkiye kamuoyunun bundan haberi yok. Bu plan kamuoyuna acilen açıklanmalıdır.

  • Savaş kaya 27 Haziran 2019 18:26

    Savaşları silahlar kazansaydı, rusya ve Abd her yeri işgal ederlerdi. 30-40 yıldır İran ı halletmek isteyipte silahlar olmadığı için mi halledemediler. Güçlü olmak sadece silahla olmaz.

  • : )28 Haziran 2019 11:06

    işgl yok abd de... kraliyet sisteminden soylu kuzenler, kardeşler,sülaleden desteklediği tarafı yönetime geçiriyorlar...sonra halk bağımsız sanarken, aslında onun bunun uşağı olup gönetiliyor farkında deil : ))

  • Stratejist27 Haziran 2019 20:41

    İşgal etmelerine gerek yok, ülkelerin lider ve yönetici kadrolarını kontrolleri altında bulundurmaları yeterli.

  • ALAATTİN CAMGÖZ27 Haziran 2019 17:35

    fransa kıbrısa deniz üstü kuruyor abd suriye ve ırak a askeri üstler kuruyor.akdeniz savaş gemileri kaynıyor demek ki iran dan sonra sıra bizde.bence askeri acıdan farklı silahlarla daha da güçlenmeliyiz.bunu chp göremiyor.inönü zamının da masada yunanistana adaların hepsini ve ırak kuzey ırak verdi.bence chp den bir iş çıkmaz iktidira gelir ise en fazla iyimserlik 6 ay sürer bakın göreceksiniz.asıl ekonomik kriz o zaman çıkacak.

  • Türk Gücü27 Haziran 2019 21:27

    Üc kuruşluk tarih bilginizle bir de burada yorum yapmayın.

  • Dd27 Haziran 2019 17:33

    iyiki rusya bu s 400 leri bize veriyor.  Nato adı altında bize. Ablukayı almışlar haberimiz yokmuş. 

  • Stratejist27 Haziran 2019 20:44

    Nato gibi gelişmiş ülkelerden ayrılıp, Rusya ve benzeri antidemokratik ülkelerin kucağına oturmak doğru mu?

  • mehmet yılmaz27 Haziran 2019 17:01

    s-400 almayın diyen herkesin TÜRKİYE YE saldırı planı vardır.