E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNATO'dan flaş Türkiye açıklaması---

NATO'dan flaş Türkiye açıklaması

NATO'dan flaş Türkiye açıklaması
27 Temmuz 2015 - 00:51 borsagundem.com

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Türkiye'nin böyle bir toplantı talebinde bulunmasının çok doğru ve çok zamanında olduğunu düşünüyorum

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin NATO Konseyini toplantıya çağırmasıyla ilgili "Türkiye'nin böyle bir toplantı talebinde bulunmasının çok doğru ve çok zamanında olduğunu düşünüyorum" dedi. 

İngiliz yayın kurumu BBC'ye konuşan Stoltenberg, NATO Anlaşması'nın 4'üncü maddesinin, İttifak ülkelerin toprak bütünlüğü ya da güvenlikleri tehdit edilirse NATO Konseyini toplantıya çağırmaya müsaade ettiğini kaydetti. Dolayısıyla toplantının Türkiye'nin bu yöndeki talebi üzerine yapılacağını belirten Stoltenberg, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin böyle bir toplantı talebinde bulunmasının çok doğru ve çok zamanında olduğunu düşünüyorum. Bu toplantıda Suriye, Irak ve çevresi ile Türkiye'nin NATO sınırları yakınındaki kargaşayı ve istikrarsızlığı ele alacağız."

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile önceki gün telefon görüşmesi yaptığını söyleyen Stoltenberg, bu görüşmede kendisine son saldırılarda hayatını kaybedenlerle ilgili başsağlığı dilediğini ve Türkiye'nin DAEŞ ile mücadele ve sınırdaki kontrolü artırma çabalarından dolayı memnuniyetini ilettiğini belirtti.

Türkiye bugün, ulusal güvenliğine yönelik son saldırı ve tehditler üzerine terörizme karşı alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar hakkında müttefiklerini bilgilendirmek ve istişarelerde bulunmak amacıyla Kuzey Atlantik (NATO) Konseyini Washington Anlaşması'nın 4'üncü maddesi uyarınca toplantıya çağırmıştı. Anlaşmanın bu maddesi, bir üyenin, toprak bütünlüğü, siyasi bağımsızlığı ve güvenliğinin tehdit edildiğini düşündüğü durumda tüm ittifak üyeleriyle istişarelerde bulunmasını içeriyor. Anlaşmanın beşinci maddesi ise bir İttifak üyesine yönelik saldırıya ortak cevap verilmesini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cenk27 Temmuz 2015 16:18

    Türkiye Nato üyesi olduğu gün bağımsızlığını kaybetti ve bugün bu oluşum sayesinde bölünüp tarih boyunca yeni bir tehdit devletle yüzleştirilecek.

  • Oyunu iyi okuyun 27 Temmuz 2015 16:16

    Dış güçler yine güzel bir tuzak hazırlamış bizim yerli amatörlere. Türkiyenin de yardımıyla ırakdaki pkk nın orayaı boşaltıp bazaniyi rahatlatmak ve işidin Türkiyenin yadımıyla suriye sınırından uzaklaştırıp boşalan yerlere pkk yı yerleştirmek istiyor. Böylece pkk sureye sınırına hakim olacak akdenize kadar etkisi genişletilecek. Dış güçler Türkiyeye ırakda pkk ya operasyon yap 50-100 kişi öldür sorun değil onları suriyeye kaydır ama suriyeye sakın burnunu sokma diyor. Iraka yapılan ve tamamen suriye projesine yönelik operasyonlarla yerli halkda uyutuluyor. Asıl tehlike suriyedeki yeni yapılanmadır.

  • Vatansever27 Temmuz 2015 09:33

    pkk yi besleyenler kimler,natunun icindeki bazi ulkelerde deyilmi???????

  • oh be27 Temmuz 2015 09:22

    Allah'tan toplantı talebinin doğru ve zamanında olduğunu düşünüyorsun. Tüm Türkiye şimdi rahatladı.

  • Vatansever27 Temmuz 2015 02:30

    Teroru besleyenler ise başta Almanya olmak üzere dile getirin

  • .27 Temmuz 2015 01:41

    BU DURUMLARDA NİYE NATONUN KAPISI CALINMAZ ACABA. 4 .MADDEYİ GECİN NEYİN İSTİŞARESİ ANLATILACAK, ZAMAN KAYBINDAN BAŞKA BİRŞEY DEĞİL . HEMEN 5.MADDEYE GEÇİN ORTAK SALDIRI DÜZENLEYİN.