E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNasdaq ve S&P 500 ekside kaldı, Dow rekorla kapandı---

Nasdaq ve S&P 500 ekside kaldı, Dow rekorla kapandı

Nasdaq ve S&P 500 ekside kaldı, Dow rekorla kapandı
17 Şubat 2021 - 00:45 borsagundem.com

ABD borsaları, haftanın ilk işlem gününde karışık bir seyir izledi. Günü artıda bitiren Dow rekora da imza attı. Teknoloji hisselerindeki kayıplar Nasdaq'ı, faiz oranlarındaki yükselişin getirdiği endişeler de S&P 500'ü ekside bıraktı

Hafta sonu tatilini takip eden Başkanlar Günü sonrası ilk işlem gününü gerçekleştiren ABD borsaları günü karışık bir seyirle tamamladı. 

Dow Jones Sanayi Endeksi, ABD ekonomisini korona virüs kaynaklı durgunluktan kurtarmak için daha fazla mali yardım beklentisine sahip döngüsel sektörlerin artmasıyla Salı günü rekor bir kapanış yaptı.

Ancak Nasdaq, teknoloji hisselerinin değer kaybetmesiyle düşüş yaşarken, artan faiz oranlarına ilişkin endişeler, S&P 500'ün çok az değişmesine neden oldu.

Ekonomik destek paketine ilişkin görüşmeler devam ederken, ABD basınında yer alan haberlerde Demokratların gelecek hafta pakete dair taslak oylama yapmayı planladığı ifade edildi. Enerji ve finans da dahil olmak üzere yeniden açılan bir ekonomiden en fazla yararlanmaya hazır olan sektörler, en büyük yüzde kazanımlarını elde etti.

S&P 500 bankacılık endeksi, 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisinin Şubat 2020'den bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasıyla yükseldi. 

Faiz oranlarındaki yükseliş bankacılık sektörünün hisselerini yükseltse de yatırımcılar, tahvil getirilerindeki yükselişten endişe duydu. Analistlere göre hisse senetleri muhtemelen tahvilde kademeli bir yükselişi tolere edebilir, ancak daha yüksek bir çıkış türbülansa neden olabilir.

KAPANIŞ PUANLARI

Dow Jones Sanayi Endeksi günü 63,82 puan ve yüzde 0,2 artarak 31,522,22 seviyesinde tamamladı ve yeni bir rekora imza attı. S&P 500 ise 2,25 puan ve yüzde 0,06 kaybederek gün sonunda 3,932,58 seviyesine geriledi. Nasdaq da, 47,98 puan ve yüzde 0,34 düşüşle 14,047,50 seviyesinde günü kapadı. 

İMALAT 5 AYIN EN YÜKSEĞİNDE

Makroekonomik tarafta ise ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi imalat endeksi, şubatta 12,1 değeriyle 5 ayın en yüksek seviyesini kaydetti.

SOĞUK VE KAR ENERJİ FİYATLARINI YÜKSELTTİ

Öte yandan, Kanada sınırından Meksika'ya kadar ülkenin iç ve güney kesimlerinde 170 milyon kişiyi etkileyen kar, buz, yağmur ve dondurucu soğuklar nedeniyle eyaletlerde endişe verici düzeyde elektrik ve ısıtma sorunu yaşandığı bildirildi.

Bölgede kötü hava koşulları nedeniyle birçok üretim merkezi çalışamaz hale gelirken, belli saatlerde dönüşümlü olarak elektrik kesintileri uygulandı. Bu durum artan taleple birlikte enerji fiyatlarında da yükselişe neden oldu. Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı 60 doların üzerine çıktı.

FED TUTANAKLARI AÇIKLANACAK

Analistler, piyasaların çarşamba günü Fed Federal Açık Piyasa Komitesinin 26-27 Ocak'ta düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları takip edeceğini belirtti.

ABD'de hava yolu yolcu sayısında rekor düşüş

 

Avrupa borsaları Fransa hariç düşüşle kapandı

 

Borsalarda renk kırmızıya döndü

 

New York Borsası Başkanı: Borsa kumarhane değil

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)