E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York Borsası Başkanı: Borsa kumarhane değil ---

New York Borsası Başkanı: Borsa kumarhane değil

New York Borsası Başkanı: Borsa kumarhane değil
16 Şubat 2021 - 12:32 borsagundem.com

GameStop ve AMC Eğlence hisselerinde yaşanan sert iniş çıkışlar nedeniyle bazılarının borsayı kumarhaneye benzetince, Axios ile HBO'da yayınlanan bir röportajda New York Borsası başkanı Stacey Cunningham, bu karşılaştırmayı reddettiğini söyledi.

BORSAGUNDEM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Son dönemde GameStop ve AMC Eğlence şirketlerinin hisselerinde yaşanan sert iniş çıkarları düşününce bazılarının borsayı kumarhane olarak gördüğünü düşünmek mantıksız değil.

Axios ile HBO'da yayınlanan bir röportajda Intercontinental Exchange ICE'nin bir birimi olan New York Borsası Başkanı Stacey Cunningham, bu karşılaştırmayı reddettiğini söyledi.   

"Piyasalar bir kumarhane değil. Oldukça düzenlenmişler ve çok denetleniyorlar. Yatırımcıların gelip, inandıkları şirketlere yatırım yapıp büyüyeceğine inandıkları şirketlere yatırım yapmaları ve sonra bu servet yaratımına ortak olmaları için fırsatlar sunan bir pazar yürütüyoruz. "

 

Kumarhanelerin de son derece düzenlendiği ve denetlendiğini belirtmek doğru olur ancak borsadan farklı olarak, örneğin bir blackjack oyununda inşa edilebilecek uzun vadeli pozisyon yoktur.

Akademik araştırmalar, borsada hisse alım satımı ve daha geleneksel kumarın biraz ortak yönleri olduğunu gösteriyor. Ocak ayında yayınlanan bir makale, borsalarda kumarhaneler ve piyangolar gibi daha geleneksel mekanlara göre 3,5 kat daha fazla kumar oynandığını söylüyor.

Araştırma, borsa kumarı olarak adlandırılabilecek alım satımların kişi başına en yüksek düzeyin ABD ve Hong Kong’da görüldüğünü belirtiyor. 

Bu, tüm borsa yatırımlarının kumar olduğu anlamına gelmez. Araştırmacılar, ABD'deki borsa hacminin yaklaşık %15'inin kumarla ilişkili olduğunu söylüyor, bu oran Çin ve Tayland borsalarında %30'a kadar yükseliyor.

Dolardan dünya çapında çıkış yaşanıyor

 

Wall Street analistlerinin odak noktası Bitcoin rallisi

 

Fonlar hisse ve emtia alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • astor17 Şubat 2021 08:53

    dün 5 dk da iki yabancı borsanın amına kodu. bi daha kagıtta dururmuyum.

  • Küçük yatırımcı 17 Şubat 2021 08:29

    Kim nederse desin ayıya sıç demişler dağı taşı bokk etmiş bunlarda ist borsasını bok etmiş hatta boyunu geçmiş ky Cı nerden tutarsa tutsun bokk

  • Süleyman17 Şubat 2021 08:18

    Yorumlara bakiyorum madem kumar oldugunu biliyosun neden aliyosun..çıkınca memleketin en akillisi düşünce dolandirildi oluyosun..

  • Abd borsa yorumcusu17 Şubat 2021 08:03

    Sen yok deyince kumar olmayacakmı bal gibide kumar, hele abd de bizdeki gibi %10 sınır falanda yok, bir günde sınırsız düşüş ve yükseliş mümkün elın mask ın şirketide çok hızlı inip çıkmıyormu bu düpedüz kumar, kottan çıkma veya çıkarılma da cabası, öyle uzun vade falan geç bacım bunları, aldım sattım oh mis

  • Ern16 Şubat 2021 21:02

    Borsa kumarhane değilmiş! Diyenlenlere bakın! Borsa kurallarını belirleyip ve yönetenler borsanın kumarhane mantığı ile işlemesini gercekten istemiyorlarsa, ozanan öncellikle “açığa satış” “kredili işlem” “ kaldıraçlı işlemler” uygulamalarını borsa ve finansal piyasalarda. kaldırsınlar. Bu uygulanalar balinaların küçük yatırımcıları daha kolay yutması için oluşturulmuş kumar tezgahları olduğunu en ahmaklarda farkındadır. Hatta borsada hep kasa kazanması için oluşturulan bir düzenekten “İmtiyazlı hisse” olayıdır. Borsa gecmişine bakıldığında, patronların piyasayı şöğüşleme işler hep imtiyazlı hisse olan şirketlerde olduğu da açıktır zaten. Borsa muktedirleri piyasayı küçükleri söğüşlemek için kendi avantajlarına her türlü düzeneği kurmuş ve bugüne kadar patronlar ve büyük fonlar hep küçükleri sömürürken ses yok! Birdefa küçükler oranize olup büyükleri ters köşe kaptı diye hepsi ciyak ciyak bağırıyor!

  • Ers16 Şubat 2021 20:53

    Ülkemizde borsa kumarhane kasa hep kazanır. Çünkü kasanın her zaman kazanması için herseye ayar vermek için “İMTİYAZLI HİSSE UYGULAMASI” var. İmtiyazlı hisse ile “ hisselerin büyük çoğunluğunu çok yükselten boşalt” “şirketin içini boşalt” ve sonra “hisse fiyatını bas aşağı ve dipten topla” ve yanısıra “bedellilerle aybı sayıda hisseyi ucuza tekrar yerine al” oyunları hep imtiyazlı hisse şirketlerinde dönüyor. Borsanın gecmişine bakıldığında en pislik işleri en uç piyasayı sömürme işleri hep imtiyazlı hisse şirkeylerinde dönmüş. Zaten kötü niyetli olmayan yönetimler veya patronlar hiç imtiyazlı hisseye ihtiyaç duymuyorlar. Bu da borsada imtiyazlı hisse olmayan ama doğru ve dürüstçe yönetilen nitelikli şirketlerde açıkça gözlemek mümkün.

  • ALİ16 Şubat 2021 17:41

    bu robotlardan bıktık borsa biraz yukarı cıksa hemen satış yapıyorlar buna bir önlem alınmalı

  • Karagülle16 Şubat 2021 17:38

    Kumarhanede bile dürüst bir taraf vardır.türkiyedr borsa tamamen ot ocak söndürmek için planlı yürütülmektedir.eğer yanılıp şaşıpta bir kere girdiysrn tamam uyuşturucuya bağımlı oldun demektir.tedavş gerektirir.

  • Halim16 Şubat 2021 16:50

    Sizinkini bilemeyiz ama bizim BIST, Organize Büyük İstanbul Kumarhanesi 

  • Murat16 Şubat 2021 16:34

    Bizim borsa kumarhane, örnek emlak konuta bakın 10 yıl geçmiş hâlâ halka arz fiyatına gelememiş. Faize, altına,dolara yatırırsanız %100 kazançlıydınız.Çoğu hisseninde bundan farkı yok.

  • Ers16 Şubat 2021 16:30

    Ülkemizde borsa kumarhane kasa hep kazanır. Çünkü kasanın ger zaman kazanması için “imtiyazlı hisse programı” var. İmtiyazlı hisse ile “ hisselerin büyğk çoğunu yıkardan boşalt” “ şirketin içini boşalt” “ slağı bas dipten topla” “bedellilerle ucuza tekrar yerine koy” oyunları hep imtiyazlı hisse şirketlerinde dönüyor. Borsanın gecmişine bakıldığında en pislik işleri en uç piyasayı sömürme işleti hep imtiyazlı hisse şirkeylerinde dönmüş.

  • Emr16 Şubat 2021 16:09

    Borsa kumarhane olarak işletmek istemiyorlarsa Ozanan öncellikle “açığa satış” “kredili işlem” “ kaldıraçlı işlemler” i borsa ve finansal piyasalarda. kaldırın. Hatta borsada hep kasa kazansın olayı için bir düzenekten başka birmişleei olmadığı belli olan “ İmtiyazlı hisseler” de borsa şirketlerinden. Borsa gecmişine bakıldığında Patronların piyasayı şöğüşleme işler hep imtiyazlı hisse olan şirketlerde olduğu da açıktır zaten. Büyükler hep küçükleri sömürüyordu ses yok! Birdefa küçükler oranize olup büyükleri ters köşe kaptı diye hepsi ciyak ciyak bağırıyor.

  • ERDAL16 Şubat 2021 15:55

    Aselsan ne diye borsaya girdi ki. İşine gücüne baksın. Çok iyi şeyler yapıyor da , hissedarlarını da çıldırtıyor aynı zamanda. Hisseler yerin dibine batar inşallah.

  • Dd16 Şubat 2021 15:04

    Kumar hane değil.  Çarkı felek.

  • YBTAS16 Şubat 2021 14:23

    Bal gibi de kumarhane,,,,hele bizim sıg borsamızda,,,100 bin sermayeli şirket mi olur? öDENMİŞ SERMAYELER EN AZ 100 MİLYON TL OLMALI,,BAKIN BAKALIM O ZAMAN KUMARHANE OLUYOR MU? 

  • emmi16 Şubat 2021 14:03

    bizim burada kumathaneden de beter. tutuyolar ky yı öpmekten bıkmıyorlar

  • Vatandaş16 Şubat 2021 14:21

    Aynen kumarda kaybedeceğini bilerek kendini hazır tutarsın. Borsa da yılların heba olur hisseleri almazsan çıkar alırsan tabana kuvvet.

  • RYGYO MAĞDURU16 Şubat 2021 13:56

    MESELA RYGYO GEÇEN SENEKİ SUNİ 12 TL ÇIKIŞINDAN SONRA DAHA 1 YILDIR PATRON 6 TL Yİ GÖSTERMEDİ YATIRIMCISINA .SÜREKLİ HİSSEYİ BASKILAYIP KOVMAK İSTİYOR .YTD

  • papatya fali16 Şubat 2021 13:26

    Doğru hernekadar sevmesemde kumarhanede en azından bir racon vardır.Sizde oda yok.Bu arada esas kumarhaneyi görmek istiyorsanız buyurun misafirimiz olun. :)

  • Yahya16 Şubat 2021 13:23

    1e 10 yapti diye dunya gamestopdan bahsediyor. Yahu gelsinler bizim borsaya bir suru gamestop var. Örnergin kontrolmatik, 9dan 104e gitti. Simdi de dinamik isi ve esen enerjiyi gazliyormar twitterdeki seyhler. Ustelik teknik analiz adi altinda. Yarin muritler aglayinca manevi vebal agir olur.

  • Vatandaş16 Şubat 2021 13:22

    Sizde belki öyledir. Bizde durum farklı Halkbank 5.47 den hoopp 5,37 ye iyi para kazandı trader. Bu işi çok ama çok iyi biliyor. Milleti bezdirerek, tek kazananın kendisi olduğu bu sistemi alkışlamalımıyız? Yada bu sisteme ne deniyor du siz bilirsiniz?

  • Vs.16 Şubat 2021 17:06

    Derinlik olması pek bir şey değişmiyor!  2008 de yine mağdur olanların çoğu küçük yatırımcı idi.  Hem de sıfırlandı çoğu.  Amerika da oyunun daha dürüst olduğunu falan kimse iddia etmesin.  Kapitalist ya da Komünist birbirinin zıttı  gibi görünen bu sistemler insanlığı kendi çarklarında öğütmek için kurulmuştur. 

  • Bika16 Şubat 2021 13:11

    Bazı şirketlerin piyasadaki hisseleri tek merkezde toplanıp, bilançodan bağımsız hareket eden hisselerle saadet zinciri oluşturup kumarbaz ruhlu borsacıların kucağına hisseler bırakılarak, casino olabiliyor.