E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNASA'dan bir ilk!---

NASA'dan bir ilk!

NASA'dan bir ilk!
04 Nisan 2023 - 07:32 borsagundem.com

NASA, 51 yıl aradan sonra yapılacak Ay'a ilk insanlı yolculuk için görevlendirilen mürettebatı Pazartesi günü açıkladı. Artemis 2 olarak adlandırılan uçuşla Ay’a ilk kez bir kadın ve bir siyahi astronot gönderilecek.

Üç Amerikalı ve bir Kanadalı astronot gelecek yıl Ay'ın etrafında gezinerek, tarihi Apollo misyonlarının 1972'de sona ermesinden bu yana uzayın derinliklerine inmeyi göze alan ilk astronotlar olacaklar.

Uçuşun Kasım 2024'te gerçekleşmesi planlanıyor. Uzay aracı Ay'ın çevresini dolaşacak ancak üzerine inmeyecek.

10 günlük Artemis II misyonu, Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) güçlü Uzay Fırlatma Sistemi roketinin yanı sıra Orion uzay aracındaki yaşam destek sistemlerini test edecek.

Üç NASA astronotu - Reid Wiseman, Victor Glover ve Christina Koch - daha önce Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) zaman geçirdiler. Kanada Uzay Ajansı'ndan Jeremy Hansen ise ilk uzay uçuşunu yapacak.

Uzayda 11 ay geçiren 44 yaşındaki Koch, bir kadının uzayda art arda geçirdiği en uzun süre rekorunu elinde tutuyor. Elektrik mühendisi olan Koch, tamamı kadınlardan oluşan ilk üç uzay yürüyüşünün de bir parçasıydı.

Daha önce NASA'nın baş astronotu olarak görev yapmış ABD donanmasına bağlı bir savaş pilotu olan 47 yaşındaki Wiseman, Artemis II misyonunun komutanlığına atandı.

Bir deniz kuvvetleri pilotu ve ISS'de mürettebat üyesi olarak zaman geçiren ilk siyahi olan 46 yaşındaki Glover, uçuşun pilotu olacak.

Kanada ordusunda bir savaş pilotu olan 47 yaşındaki Hansen, Koch ile birlikte görev uzmanı olarak görev yapacak.

NASA'dan ürkütücü video. Helix Nebulası'nın sesi kaydedildi

 

NASA'nın Ay'a yolladığı CAPSTONE uzay aracı güvenli moddan çıkamıyor

 

 NASA'nın Ay'a insan gönderecek Artemis misyonu ertelendi

 

NASA kara deliğin sesini yayınladı!

 

Nasa, Ay'da yaşanabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )04 Nisan 2023 09:34

    Ay projemiz var. Bizimde yakında. ilk olarak atmosfere gidiyoruz. Tabi unu yabancıların alet edebat ve bilimsel hesaplamalarına göre yapıyoruz. bid eo teknolojı yok. atmoster sonrasında, uzayda bulunacaz... Sonrasında ilk sert inişi aya gerçekleştiricez, yani paldır kültür ay üzerine robotumuzu bırakıcaz. süs robotu gibi düşün bunu .. sonrasında ölçümler hesaplamalar vb yapılacak ve normal inişli aracımızı ay üzerine bırakıcaz. Bunları malum bu işin uzman şirketleri ile bedeli karşılığı destekleri ile yapıcaz. Bizimde bazı yerli firmalarımız var bu alanda çalışma yürüten... her bir olayda gerkeli bilgiler, teknolojıler yabancı firmaların bazı modern cihazve ölçüm araçlarını gerekliizin ve paralar ödeyerek alıp kendimiz bu alanda işler yapmaya çalışıcaz. o kıyafetlerin üretimi bile özel firma yapıyor, her bir özelliği yıllar süren arge ve nano teknolojı. abd de bi rkaç firma var bu etkinlikte işi bilen, devletlerin elinde yok o bilgi ve teknolojık arge.

  • baran04 Nisan 2023 09:05

    Ayın çevresinde gezip te üzerine inmeyecek olması Nasa nın Ay a indiğine dair kuşkuları bir kez daha arttırmış oldu.  Hiç kimse de neden Ay a iniş yapmıyor diye sormuyor  ya da sordurulmuyor?  Gerçekten konserve kutusu gibi bir araçla Apollo nun onca yolu gidip o günün teknolojisi ile oraya ayak bastığına inanmak çok makul değil.  51 yıl sonra eğer gerçketen gittiysen şimdilerde kır gezintisi gibi kolay olmalı.  Fakat etrafında dönüp geri gelmekten bahsediyor sadece.