E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNadir metal fiyatlarında toparlanma bekleniyor---

Nadir metal fiyatlarında toparlanma bekleniyor

Nadir metal fiyatlarında toparlanma bekleniyor
05 Şubat 2024 - 09:02 borsagundem.com

Nadir metal fiyatlarının 2024'ün ikinci yarısında toparlanması bekleniyor

Analistler, nadir metal fiyatlarının muhtemelen dibe vurduğunu ve elektrikli araçlardan ve rüzgar enerjisinden gelen talep üzerine bu yılın sonuna doğru yükselmeye hazır olduğunu belirtti. Analistlere göre baskın üretici olarak Çin'in artan üretim kotalarından geri çekilmesi bekleniyor.

Fiyatlar 2022'de son on yılın en yüksek seviyesine çıktı, ancak Çin'de artan üretim ve ülkenin salgın sonrası ekonomik toparlanmasının beklenenden daha yavaş talep büyümesi nedeniyle geçen yıl düşüşe geçti.

Çin'de en yaygın kullanılan nadir metal elementlerinden biri olan praseodimyum oksitin fiyatı 2023'te %34 düşerken, terbiyum oksit ve neodimyum oksit en düşük seviyelerine geriledi.

Bununla birlikte, analistler, özellikle kalıcı mıknatıslarda kullanılan neodimyum-praseodimyum oksit fiyatlarının geçen yıl %38 düşmesi ve üretim maliyet seviyesine yakın olması nedeniyle nadir metal elementlerine yönelik daha fazla olumsuzluğun muhtemelen sınırlı olacağını kaydetti.

Metal fiyatları geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)