E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMussolini sempatizanlarından İtalya'da anma yürüyüşü---

Mussolini sempatizanlarından İtalya'da anma yürüyüşü

Mussolini sempatizanlarından İtalya'da anma yürüyüşü
31 Ekim 2022 - 01:47 borsagundem.com

İtalya'da Benito Mussolini sempatizanları, Ekim 1922'de 'Kara Gömlekliler' isimli grupla Roma'ya yürüyerek iktidarı ele geçirmesinin 100. yıl dönümünü kutlamak için bir araya geldi.

İtalyan faşist lider Benito Mussolini’nin doğduğu ve mezarının bulunduğu Predappio kasabasında toplanan kalabalık grup, 'Duce' unvanıyla anılan faşist liderin mezarına yürüdü.


Gruptakilerin sık sık Benito Mussolini lehine sloganlar attığı ve 'Roma veya Nazi selamı' verdiği görüldü.

Grubun büyük bir İtalyan Bayrağı ile Mussolini bayrakları taşıdığı, yürüyüşe katılanların Mussolini'nin 100 yıl önce Roma'ya beraber yürüdüğü 'Kara Gömlekliler'e atıfla siyah renkli tişörtler giydiği aktarıldı.


Mussolini'nin torunu Orsola Mussolini'nin de anma yürüyüşüne katılanlara teşekkür etti.


İtalya’da 25 Eylül'de yapılan genel seçimleri, Mussolini ve faşist döneme sempatiyle bakan aşırı sağcı Giorgia Meloni liderliğindeki İtalya’nın Kardeşleri Partisi kazanmıştı.


Meloni ve lideri olduğu sağ ittifakın, 22 Ekim'de sağ koalisyon hükümetini kurmasını ve Mussolini'nin Roma Yürüyüşü'nün 100. yıl dönümüne denk gelmesini tesadüf olarak değerlendirmişlerdi.


Giorgia Meloni, 25 Ekim'de parlamentodaki güven oylamasından önce yaptığı konuşmada, 'demokratik olmayan rejimlere hiçbir zaman sempati duymadığını' belirtmiş, 1938'deki ırkçı yasaları da İtalya tarihinin en düşük seviyesi olarak nitelemişti. 

İtalya'da Meloni hükümeti yemin ederek göreve başladı

 

İtalya'da enflasyon son 38 yılın en yüksek seviyesinde

 

Rusya'dan İtalya'ya gaz akışı durdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)