E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMurat Özyeğin büyük hata yaptı---

Murat Özyeğin büyük hata yaptı

Murat Özyeğin büyük hata yaptı
20 Şubat 2015 - 07:20 borsagundem.com

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, babasıyla fikir ayrılığına düştüğü hikayeyi anlattı

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, bir şirketin kredisinde farklı düşünmesine rağmen babasının hata yapmasına izin verdiğini belirterek, “2. nesile hata yapma hakkı tanınması önemli” dedi.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, aile şirketlerinde ikinci nesil yönetici adaylarına ‘hata yapma hakkı’nın tanınmasının çok önemli olduğunu söyledi. Özyeğin, ‘Genç  CEO Buluşmaları’ toplantısında katılımcılarla iş hayatında yaşadığı tecrübeleri paylaştı. İş hayatına başlama sürecine ilişkin bilgiler veren Özyeğin, üniversite döneminde yaz stajını kendi gruplarıyla  bağlantısı bulunmayan bir şirkette yaptığını, bu kararın kendisine çok şey kattığını anlattı. Özyeğin okul bitince de burada 3 yıl çalıştığını aktararak, bu süreçte zaman zaman evde hesap makinesini unuttuğu için yöneticisi tarafından toplantıya giderken otomobilden indirildiğini, zaman zaman da başarılarından dolayı çok iyi bonuslar aldığını söyledi. 

Pahalı ders 

“Aile şirketinde çalışmadan önce başka bir şirkette çalışıp tecrübe kazanmayı önemsiyorum” diyen Özyeğin, sonraki süreçte çalıştığı Finansbank’ta aldığı prime babasının değil bankanın genel müdürünün karar verdiğini bildirdi. 

Özyeğin, aile şirketlerinde ikinci nesil yönetici adaylarına ‘hata yapma hakkı’nın tanınmasının çok önemli  olduğuna vurgulayarak,  Fiba Holding’in Başkanı babası Hüsnü Özyeğin ile yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: 

'Mesela bir dönem bir şirketin kredisinin geri dönüşüne ilişkin bir planlamada babamla ayrı fikirlere sahiptik. Babam bunun yanlış olduğunu, şirketimize maddi zarar vereceğini öngörmesine rağmen benim hata yapmama izin verdi ve haklı çıktı. Ciddi denebilecek bir meblağ zarar oldu ama ben bundan çok şey öğrendim.” 

Sosyal projelere vakit ayrılmalı

Murat Özyeğin, grup bünyesindeki sosyal sorumluluk aktivite ve projelerine aile olarak çok önem verdiklerini aktararak, “Aile olarak bu konuda iddialıyız, para kadar vakit vermek de önemli” dedi. 

Egoları bir kenara bırakıyoruz  

Citibank CEO’SU Serra Akçaoğlu da iş hayatında doğru zamanda doğru yerde olmanın çok önemli olduğunu dile getirerek, çalıştığı her kurumda kararları ‘Şirket benim olsa ne yapardım’ mantığıyla aldığını söyledi. İş hayatında egoları bir tarafa bırakmanın başarılı olmak için önemli olduğuna işaret eden Akçaoğlu, “Bazen sizden çok daha genç biri sizin düşünemediğiniz bir şeyi düşünebiliyor. Tecrübe bazen inovasyonu kötü etkiliyor. Bu yüzden biz ekip olarak egoları bir tarafa bırakmaya çalışıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Musti20 Şubat 2015 09:00

    Aldığı prime genel müdür karar veriyormuş, maddi anlamda sıkıntı yoksa gerekirse prim almazsın olur biter, prime ihtiyacı olan birisi olsan amenna.Kiramı ödeyeceksin, he bu şu degildir ALLAH vermiş olmuşsun gözümüz yok daha çok versin.Ama nolur başarı hikayeleri gütme sen degil baban başarılı unutma!