E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMüezzinoğlu'ndan yabancı doktor sinyali---

Müezzinoğlu'ndan yabancı doktor sinyali

Müezzinoğlu'ndan yabancı doktor sinyali
12 Aralık 2015 - 00:33 borsagundem.com

Sağlık Bakanı, 20 bin uzman ve 10 bin pratisyen hekim açığı bulunduğunu belirterek, yurtdışından doktor gelmesi için çalıştıklarını söyledi

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz. Şu anda 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var" dedi.   

Partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda Müezzinoğlu, 7 haziran seçimlerinde AK Parti'nin milletin verdiği mesajı aldığını, muhalefetin ise sandıktan çıkan mesajı yanlış anladığını, milleti dert edinmeyen, masa başı hayali hesaplar yapan bir muhalefetin olduğunu anlattı.

"Bir hafta sonra bir baktık ki 60'lık blok falan yok. Tam aksine şişirmek istedikleri balonu AK Partililer değil, 60'lık blok kendisi patlatıyor" diyen Müezzinoğlu, AK Parti'nin kurulduğundan bu yana 11 seçime girdiğini ve sonucun "11 - 0" olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin muhalefet problemi olduğunu kaydeden Bakan Müezzinoğlu, "Rabbim inşallah 12-0'ı yakında nasip edecek. Milletle beraber yürüyemeyen, milletin derdini paylaşamayan, milletin hayalleri ve umutlarıyla yürüyemeyen, kendi içinde de dünya kadar sorun yaşayan, slogan cümlelerle milleti kandırmaya çalışan bir muhalefet 11-0 olmuş" dedi.

Türkiye'nin gelişmesini istemeyen düşmanlar olduğunu, sorunların milletle yürüyebilen bir muhalefetle aşılabileceğini aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Ama orada bir zafiyetimiz var. Biz 78 milyon insanımızın yarınlarını bu günden daha iyi yapacağız ama her bir taraftan beklemediğimiz sorunlarla karşılaşıyoruz. Ama biz geldiğimiz günden bu yana sorunların arkasına gizlenip ağlamadık. 'Zafiyet gösterdik, zayıf düştük' demedik. Milletin hak ve hukukunu dimdik ayakta savunduk. Rusya ile ilgili kriz var. Arkadaşlar bu millet çok krizler atlattı. Rusya ile ilgili olanı da atlatacaktır. Yeter ki istiklaline, istikbaline. hürriyetine, ülke bütünlüğüne asla leke getirilmesin, biz bu anlamda bedeli ne olursa olsun dik dururuz, mert oluruz ve bu bedelleri de milletimizle beraber aşarız. Dolayısıyla arzu ediyoruz ki sağduyuyla bağlansın. Yaptıkları yanlışları daha büyük yanlışlara götürmesinler. Bizim sınırlarımızı aşan bir uçak uyarıldığı halde, 'ben yine aşarım' dediği an sorun bitmiştir, gereği yapılır ve gereği yapılmıştır. Yarın da gerekse yarın da gereği yapılır."

Bir gazetecinin, "Sağlık çalışanı açığına karşı yurtdışından doktor ve sağlık çalışanı getirilecek mi?" sorusunu Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Bu konunun yasal altyapısını şekillendirdiğimizde bu sorun da çözülmüş olacak. Yurtdışından doktor gelmesinin yolunu açıyoruz. İnşallah onların da yasal düzenlemeleri bitince, birikimi iyi olan, asgari bazda bizim standartlarımızda veya daha üstü tıp eğitimi almış olanları ülkemizde çalıştırmak istiyoruz. Bizim şu anda 20 bin uzman, 10 bin pratisyen hekim açığımız var" diye yanıtladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakan12 Aralık 2015 12:53

    bu adam kadar sağlıktan anlamayan birisi varmı dünya üstünde acaba, doktor olmuş ama boşuna bide yanlışlıkla sağlık bakanıda yapmışlar, 20 bin uzman 10 bin pratisyen açık var demiş. ulan zaten türkiyede heryıl 10 bin pratisyen hekim mezun oluyo artık. neyin kafası bu, bide bundan birkaçyıl önce açıklama yaptılardı, türkiyede toplamda 130 bin doktor var, 150 bin doktora daha ihtiyaç var diye. sayı hangi ara kapandıda 30 bine düştü,

  • Merhaba12 Aralık 2015 11:21

    Tıp fakültesi kontenjanları neden neden neden neden arrtırıl m a z?....fen Edebiyat Fakültesi mezunları kolay kolay iş bulamazken heryere buyuk paralar israf edilerek arz talep duşunulmeden bu fakulteler açılı...halbuki ülkenin temel ihtiyaçları hesap edilseydı son on yılda tıp kontenjanları arttırılabilr di!

  • suat tosun12 Aralık 2015 08:47

    Bemde yabanci doktora karsiyim.geleceksede uzak dogudan gelsin bu doktorlara siddet uygulayanlara iyi bir ders olur

  • erdi12 Aralık 2015 05:45

    Sn Bakan ım,,madem açık var,TUS sınavını neden yapıyorsunuz,ücretler de çok düşük.

  • harman12 Aralık 2015 03:04

    Ufak at da civcivler yesin.

  • dövmek için mi12 Aralık 2015 00:53

    Bika, 'Milli doktor isteriz' diyor. Herhalde kolay dövmek için. Öyle ya doktorlar ya Uzakdoğu'dan gelirse nasıl hastanede doktor döveceksiniz!

  • Bika12 Aralık 2015 00:50

    Et ithal,buğday ithal ve sap samandan sonra doktor ithal. Hani her şey milli olacaktı. Milli Doktor isteriz.

  • KARTALY32312 Aralık 2015 00:46

    BUNLARIN ÜLKE MÜLKE YÖNETTİKLERİ YOK..BUNUDA ANLAMAYAN GERCEKDEN SAFDIR

  • KARTALY32312 Aralık 2015 00:45

    ULENN SAĞLIK BAKANI DA HAKLI .GIDA TÖRERİZMİNİN YAPICISI OLAN ZEHİR TAÇİRLERİ MALI İHRAÇ ETTİKLERİ GİBİ DOKTORDA İHRAÇ EDERLER DEĞİLMİ.BU ÜLKEDE SAĞLIK BAKANI VE ENERJİ BAKANI KISA VADEDE GÖREVDEN ALINIR YADA İSTİFAYA ZORLANIRSA ŞAŞIRMAYIN...

  • KARTALY32312 Aralık 2015 00:41

    OOFF OFF.GDO LU ÜRÜNLER.HORMONLU ÜRÜNLER VS VS İTHAL OLDUĞU GİBİ DOKTOR DA İTHAL......HAMSİ VARMI HAMSİ..