E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMorgan Stanley'den petrol tahmini---

Morgan Stanley'den petrol tahmini

Morgan Stanley'den petrol tahmini
15 Aralık 2022 - 08:03 borsagundem.com

Morgan Stanley, Brent tipi ham petrolün 2023 ortalarına kadar 110 dolar/varil civarına geri dönmesini bekliyor.

Morgan Stanley, artan talep ve devam eden arz sıkışıklığının desteğine atıfta bulunarak, Brent tipi ham petrol fiyatlarını 2023 ortasına kadar varil başına yaklaşık 110 dolar seviyesine yükselmesini beklediğini açıkladı.

ABD'li yatırım bankası, "Düşük yatırım seviyeleri, Rusya arzına yönelik riskler, ABD stratejik rezervlerinden satışların sona ermesi ve ABD kaya gazının yavaşlaması nedeniyle kısıtlı arzın ortasında toparlanan talebin (Çin'in yeniden açılması, havacılığın toparlanması) yönlendirdiği petrol fiyatları konusunda yapıcı olmaya devam ediyoruz." dedi.

Banka, makroekonomik ters rüzgarların piyasayı hafif bir arz fazlasına iteceğini ve muhtemelen fiyatları ilk çeyrek boyunca belirli bir aralıkta tutacağını söyledi.

Ancak Morgan Stanley'nin petrol stratejisti Martijn Rats, piyasanın ikinci çeyrekte dengeye döneceğini ve 2023'ün ikinci yarısında daha da sıkılaşacağını düşünüyor.

Morgan Stanley petrol fiyat tahminini aşağı çekti

 

Goldman Sachs, petrolde düşüş bekliyor

 

IEA küresel petrol talebi için tahminlerini yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)