E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMorgan Stanley'den gelişmekte olan piyasalara dair faiz uyarısı---

Morgan Stanley'den gelişmekte olan piyasalara dair faiz uyarısı

Morgan Stanley'den gelişmekte olan piyasalara dair faiz uyarısı
04 Temmuz 2023 - 08:27 borsagundem.com

Morgan Stanley, gelişmekte olan piyasalarda faiz indirimi beklentilerine karşı uyarıda bulunurken, Fed'in faiz oranlarını yükselttikçe daha temkinli davranabileceğini belirtti.

Morgan Stanley, gelişmekte olan piyasa yatırımcılarını, daha şahin bir Federal Reserve'in daha güçlü bir dolar beklentisini artırmasıyla, gelişmekte olan ülkelerin fiyatlandırılan faiz indirimlerini gerçekleştiremeyebilecekleri konusunda uyardı.

Morgan Stanley stratejistleri James K Lord ve Ioana Zamfir'e göre, gelişmekte olan piyasa merkez bankaları, Fed faiz oranlarını daha da yükselttikçe daha temkinli davranabilir.

Stratejistler, "Düşük enflasyon, gelişmekte olan piyasalarda sert bir gevşeme döngüsünü haklı çıkarabilir ve hatta reel faizleri sabit tutabilirken, bunun ima ettiği nominal faiz oranı farklarındaki keskin daralma, gelişmekte olan yerel piyasaları muhtemelen şoklara karşı savunmasız bırakacaktır" dedi.

Gelişmekte olan piyasalara portföy akışı zirvede

 

Morgan Stanley borsada düşüş öngörüsünü gözden geçiriyor

 

Morgan Stanley'den yüksek faiz artışı tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)