E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMorgan Stanley: Doğru adım---

Morgan Stanley: Doğru adım

Morgan Stanley: Doğru adım
19 Kasım 2013 - 15:48 borsagundem.com

Morgan Stanley, "Aylık repo ihalelerinin sona erdirilmesi doğru adım"

TCMB Para Politikası Kurulu'ndan bugün gelen kararları ve yapılan açıklamayı değerlendiren Morgan Stanley, TCMB'nin faiz oranlarını değiştirmediğini ancak duruşu konusunda daha fazla netlik sağladığını bildirdi.
TCMB'nin PPK toplantısının ardından yaptığı açıklamanın faiz oranlarına ilişkin süpriz içermediğini ve makroekonomik şartlara ilişkin değerlendirmenin genel olarak geçtiğimiz ay yapılan açıklamaya göre az çok değişmediğini belirten Morgan Stanley, TCMB'nin kredi büyümesinin 'daha makul seviyelere' yavaşlayacağını beklemeye devam ettiği vurguladığına işaret etti.
TCMB'nin açıklamasının geçtiğimiz ay yapılan açıklama ile karşılaştırıldığında biraz daha şahin bir tonda değerlendirilebileceğini ifade eden Morgan Stanley, TCMB'nin aylık repo ihalelerini sona erdirmeye karar verdiğine dikkat çekti.
TCMB'nin aylık repo ihalesini iptal etmesinin bir sıkılaştırma olarak değerlendirilebileceğini belirten Morgan Stanley, TCMB'nin bu adımını doğru yönde atılmış olarak değerlendirdiklerini ve etkili olabileceğini düşündüklerini vurguladı. Ancak Morgan Stanley, bu etkinin faiz oranlarında bir hareket kadar güçlü olmayacağını daifade etti. Morgan Stanley, aylık repo ihalesi ile piyasalara verilen likiditenin büyük olmadığını işaret ederken, bu ihalenin iptal edilmesinin miktarsal etkisinin değil, TCMB'nin niyetleri konusunda verdiği sinyal açısından önemli olduğuna inandıklarını vurguladı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)