E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMoody's'ten kredi kartı övgüsü---

Moody's'ten kredi kartı övgüsü

Moody's'ten kredi kartı övgüsü
14 Ekim 2013 - 15:55 borsagundem.com

Moody's, BDDK'nin kredi kartı borçlanmalarına sınırlama getiren uygulamasının bankaların varlık kalitelerine katkı sağlayacağını açıkladı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, BDDK'nin kredi kartıyla borçlanmaya sınırlama getiren yeni uygulamasıyla ilgili yorum yayımladı. Kurumun analizinde, bu uygulamanın bankaların varlık kalitelerine katkı sağlayacağı ifade edildi. Analizde aynı zamanda kredi kartıyla borçlanmaya getirilen sınırlamanın hanehalkı borçlanma oranını da düşüreceğine işaret edildi.

BDDK'nin yeni kredi kartı uygulamasına göre, ilk kez kredi kartı alacakların borçlanma limiti ilk yıl maaşlarının sadece iki katı, ondan sonra yıl dört katı olacak. Mevcut kredi kartlarını yenilemek isteyen müşterilere yeni kredi kartları maaşlarının en fazla dört katına kadar limitle verilecek.

KREDİ KARTI PAZARININ BÜYÜMESİNİN ÖNÜNE GEÇMEK AMACIYLA...
Moody's, bu uygulamanın 2010'dan bu yana yüzde 86 büyüyen kredi kartı pazarını küçültmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti. Kurum, 2009'da Türkiye'yi kısa süreli etkileyen bankacılık krizinde kredi kartı geri ödemelerindeki sorunun ekonomik yavaşlamanın en büyük etkenlerinden biri olduğu hatırlatıldı. Raporda, kredi kartında borçlanma sınırlamasının bankaların yeni şubeler açma hızlarını etkileyeceği, bu yüzden mevcut müşterilerine farklı seçeneklerle ulaşma yoluna girileceğine dikkat çekildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)