E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMonte Paschi'nin 9.2 milyar dolara ihtiyacı var---

Monte Paschi'nin 9.2 milyar dolara ihtiyacı var

Monte Paschi'nin 9.2 milyar dolara ihtiyacı var
27 Aralık 2016 - 12:03 borsagundem.com

İtalyan bankası Monte Paschi, Avrupa Merkez Bankası'nın hesaplamasına göre bankanın 9.2 milyar dolarlık sermayeye ihtiyaç duyduğunu belirtti

Avrupa Merkez Bankası'na (AMB) göre İtalyan bankası Banca Monte dei Paschi SpA'nın bilançosunu desteklemek için 8.8 milyar euro (9.2 milyar dolar) sermayeye ihtiyacı var.

Banka tarafından AMB'den İtalya Maliye Bakanlığı aracılığıyla gelen iki mektuba dayandırılan Pazartesi günü yapılan açıklamaya göre söz konusu hesaplama, 2016 yılı testi testinin sonuçlarına dayanıyor.

AMB'ye göre Monte Paschi'nin likiditesinin Aralık ayında kötüleşmesina karşın İtalyan bankası borcunu ödeme gücüne hala sahip; banka Tier 2 sermaye yeterliliğini karşılayabiliyor. Yapılan açıklamada bankanın, AMB hesaplarına dayanan daha fazla bilgi beklediği belirtildi.

Monte Paschi'nin özel yatırımcılara odaklanan 5 milyar euroluk kurtarma girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması ardından İtalyan hükümeti geçtiğimiz hafta Cuma günü yaptığı açıklamada Monte Paschi ve diğer bankalar için yaklaşık 20 milyar euro hazırlayacağını dile getirmişti.

İtalya Hazinesi, Monte dei Paschi'yi kurtarmak için 6,5 milyar euro sermaye enjekte edecek.

Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgiye göre İtalyan hükümeti, Monte dei Paschi di Siena'nın kurtarılması için Banka'ya 6,5 milyar euro civarında sermaye katkısı yapmaya hazırlanıyor.
ECB'nin Monte dei Paschi'den istediği 8,8 milyar euroluk sermaye artırımının geri kalan 2-2,3 milyar euroluk bölümü ise kurumsal yatırımcıların sermaye benzeri tahvillerin hisse senedine çevrilmesinden gelecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • melih27 Aralık 2016 14:58

    bir arkadaş söyledi bu yapı krediciler bankacı ya yıl sonu jestiyonu kallavi şekilde alacaklardır diye..küçük yatıırmcıyı gebert jestiyonu koy cebe..kimbilir ne kadardır..bu yönetimin aldığı jestiyonlar ..sanki çok başarı göstermişler gibi.**

  • melih27 Aralık 2016 12:35

    bu Yapı kredinin sorunu ne bilen varmı arkadaşlar.**veya bir çete hisseler üzerinden boş buldular borsayımı göçertmeye uğraşıyorlar **masılsa hisse sahipsiz..koçların yurt dışında sergi işleri var çok önemli o..k.yatıırmcıu darmadağın olmuş boşver..**