E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaMobius 2014'den umutlu!---

Mobius 2014'den umutlu!

Mobius 2014'den umutlu!
23 Aralık 2013 - 08:30 borsagundem.com

Mark Mobius, 2014 yılı için piyasa beklentilerini açıkladı. Mobius, yeni yılın piyasalar için iyi olacağına inanıyor

Mark Mobius, 2014 yılının gelişmekte olan piyasa hisse senetleri için iyi olacağını inandığını belirtirken, bu beklentisine neden olarak gelişmekte olan piyasalarda ekonomik büyümenin gelişmiş ülkelere göre 4 kat fazla olmasını işaret etti. Gelişmekte olan piyasalarda döviz rezervlerinin çok yüksek olduğunu ve borç/GSYH oranlarının çok düşük olduğunu belirten Mobius, bu iki faktörün biraraya gelmesi nedeniyle gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin önümüzdeki dönemde daha iyi olacaklarına inandıklarını vurguladı.

Hindistan ekonomisinin büyüme işaretleri göstermeye başladığını, ancak büyümenin dahna çok genel seçim sonuçlarına ve reformlara bağlı olduğunu bildirdi. Mobius, Livemint'e yaptığı açıklamada, 2013-2014 mali yılında Hinristen ekonomisini yüzde 5 civarında büyümesini beklediğini vurguladı.

Templeton Emerging Markets Group'un Başkanı Mobius ayrıca, sanayi üretiminin toparlanmasını beklediğini, ancak enflasyonun endişe yaratmaya devam ettiğini de belidrtti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mark23 Aralık 2013 11:28

    Mobius her yılbaşında yeni sene gelişmekte olan piyasalar için iyi olacaktır der.Neden acaba?

  • borsavirus23 Aralık 2013 09:00

    :) bende umutsuzum. amerika borsaları zirve üstüne zirve yapar. bizimki daralan likidite nedeniyle kaçışların bol olacağı bu nedenle+cari açık finansmanı iyice kötüleşeceğinden not indirimi bile olabilecek bir bist olabilir. kurtlar için güzel alım fırsatları geliyor..