E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMısır'da katliam: 52 ölü---

Mısır'da katliam: 52 ölü

Mısır'da katliam: 52 ölü
08 Temmuz 2013 - 08:00 borsagundem.com

Mısır'da asker göstericilerin üzerine ateş açtı

Kahire'deki Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde Muhammed Mursi'ye destek veren göstericilere açılan ateşte 52 kişi öldü, en az 300 yaralı var.
Hayatını kaybedenlerden 5'inin çocuk olduğu bildirildi.
Öte yandan Rabiatul Adeviye meydanında toplanan halk, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenler için zılgıtlar eşliğinde ağıt yaktı.
Açıklamada, bugün öğle namazından sonra Mısır'daki bütün camilerde gıyabi cenaze namazı kılınması çağrısı yaptı.
ASKERİ ARAÇLAR KÖPRÜYÜ KAPATTI
Mısır'ın başkenti Kahire'de askeri araçlar, Tahrir meydanına giden yollardan biri olan 6 Ekim köprüsü üzerine mevzilendi.
Mısır'da bulunan Habertürk Muhabiri Umut Tütüncü, gece boyunca herhangi bir çatışmanın olmadığı Kahire'de ordunun hiçbir uyarıda bulunmadan sabah namazının bitimine yakın Mursi yanlılarına ateş açıldığını bildirdi. Bölgede yabancı gazetecilere izin verilmediğini, yaralıların çoğunun ise hastaneye götürülemediğini belirtti.
UMUT TÜTÜNCÜ MISIR'DAN BİLDİRİYOR...
Meydanda kurulan sahra hastanesi sağlık ekiplerinden alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde meydana gelen çatışmada ilk belirlemelere göre 52 kişi hayatını kaybettiği, 300'den fazla kişinin ise yaralandığı bildirildi.
Askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için başkent Kahire'nin Nasr kentindeki Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı'nda toplanan göstericiler, dün akşam saatlerinde Mursi'nin gözetim altında tutulduğu öne sürülen Cumhuriyet Muhafızları Karargahı'na yürüme kararı almıştı.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yöneticilerinden Muhammed el-Baltaci, "Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazı kılındığı esnada güvenlik güçleri önce göz yaşartıcı bomba attı hemen sonrasında ise göstericilere ateş açıldı" dedi.
2 MİLYON KİŞİ ABLUKA ALTINDA
Rabiatu'l-Adeviyye Basın Merkezi yardım çağrısında bulundu: "Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı ve Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde yaklaşık 2 Milyon Mursi destekçisi abluka altına alındı. Sağlık ekiplerinin meydana ulaştırılması ve yaralıların bölgeden çıkarılması engelleniyor"
'MERHAMET GÖSTERMEDEN ÖLDÜRDÜLER'
Mursi taraftarlarının toplandığı Raba El Adaviya meydanındaki camide kurulan hastanede görevli olan doktor, "Buraya kafasından vurulan insanlar getirildi. Şu ana kadar bu camiye yaklaşık 20 ceset getirildi. Arıca 80 kişiden fazla yaralı geldi. Asker, göğüs, karın, ayaklar ve kafalara ateş etmiş. Merhamet göstermeden öldürdüler" diye konuştu.
Mısır ordusunun İsrail karşında hiç mermi kullanmadığını söyleyen Mısırlı doktor, ancak kendi insanına ateş açtığını ifade etti.
ORDUDAN AÇIKLAMA
Mısır Ordusu, "göstericilerin Cumhuriyet Muhafızları Karargahını basma girişimi sırasında göstericilerle askerler arasında çatışma çıktığını, 1 komutanın öldüğünü, 40'a yakın askerin yaralandığını açıkladı
DÜNYA KAMUOYUNA YARDIM ÇAĞRISI
Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) kurduğu Rabiatu'l-Adeviyye Basın Merkezi dünya kamuoyuna yardım çağrısında bulundu.
Merkez'den yapılan açıklamada "Rabiatu'l-Adeviyye Meydanı ve Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde eylemlerini sürdüren Mursi destekçileri abluka altına alındı. Sağlık ekiplerinin meydana ulaştırılması ve yaralıların bölgeden çıkarılması engelleniyor" denildi.
YABANCI BASIN MENSUPLARI ÖLDÜRÜLÜYOR İDDİASI
Katliamın yaşandığı Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önüne gitmek isteyen gazeteciler de yine askerler tarafından engelleniyor. Olay yerine gitmekte ısrar eden bazı yabancı gazetecilerin "baltacılar" denilen grup tarafından darp edildiği bildirildi.
Olay yerine gitmek isteyen yabancı basın organlarında görev yapan bir kameramanın da öldürüldüğü iddia ediliyor.
MANSUR'A İSTİFA ET ÇAĞRISI
Mısır'da Nur Partisi, bugün sabah başkent Kahire'de yaşanan olaylar sonrası, yeni hükümeti kurma görüşmelerinden çekildiğini açıkladı.
Bu arada Mısır eski cumhurbaşkanı adaylarından Abdülmünim Ebu'l Futuh da bu sabahki olaydan sonra Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a istifa etme çağrısı yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ab miş08 Temmuz 2013 15:34

    Allah size öle belalr verki birbirinize düşesiniz bi daha da doğurlamayasız. lan b,izde gezide nasıl demokrasi özgürlük diyordunuz nerdesiniz ey domuzlar

  • Yemiyor değil mi?08 Temmuz 2013 14:32

    Suudi Arabistan direkt destek verdi.Adamlar hala Avrupa Birliğini suçluyorlar.Krala tek laf yok.Sıkıysa onu da yahudilikle suçlasanıza.

  • can can08 Temmuz 2013 12:20

    neredesin ey karaktersiz avrupa birliği, 2 gaz atılınca gezi gezi die inliodun katliam var neredesiniz yahudiler

  • zen08 Temmuz 2013 11:53

    nedir insanların bu dinelrden çektiği. bir cennet ğruna herkes birbirini yiyor. keske dinlerin olmadığı bir dünyada yaşasaydık

  • kral08 Temmuz 2013 11:44

    bunlar mı demokrasi getirecek.ben şimdiye kadar kan içen vampirlerin demokrasi getirdiğini görmedim.Bunlar firavunların torunları.ülkemde de düne kadar darbe çığırtkanlığı yapan sözüm ona aydın geçinen üniversite komprosörleri vardı.Toprakları bol olsun. en şiddetli şekilde kınıyor.İhvan-ı müslime Allah'tan yardım diliyorum.

  • gercek turk08 Temmuz 2013 11:36

    malesef ayni tezgah turkiyedede islenmek isteniyor ve buna elet olarak bizleri kullaniuorlar yani bizi bizlerle bolmek istiyorlar lutfen herkez uyansin

  • Ali Peker08 Temmuz 2013 11:32

    Darbeyi düşünen, zemin hazırlayan ve destekleyen tüm mahluklar pisliktir. Kahrolsunlar

  • Katiller08 Temmuz 2013 11:31

    Katiller, aşağılık darbeciler

  • can can08 Temmuz 2013 11:15

    yahudi tohumları yatacak yeriniz yok

  • tv08 Temmuz 2013 11:08

    bunlar kokuşmuş abd ve ab nin pis tezgahları dayanın mısır halkı sizler bagımsızlıgınıza kavuşacaksınız

  • kahrolsun darbeciler08 Temmuz 2013 09:57

    katil sisi katil darbeciler halkınızı katlederek demokrasi getireceğinizimi sanıyorsunuz? Allah bütün darbecilerin belasını versin