E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilyonları ilgilendiren tasarı komisyondan geçti---

Milyonları ilgilendiren tasarı komisyondan geçti

Milyonları ilgilendiren tasarı komisyondan geçti
03 Mayıs 2018 - 21:51 borsagundem.com

Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

Emekliye ikramiye, öğrencilere af, imar barışını içeren Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, düzenlemenin bütçenin gider tarafında artışa  yol açsa da bütçe gelirlerinde öngörülenin üzerinde bir performans gerçekleştirebileceklerini gördüklerini, bu çalışmay yaparken bu hususları da göz önünde bulundurduklarını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Ağbal, emekliye ikramiye ile ilgili olarak, "Bu sene 22 milyar ödeme yapılacak. 2018 yılı için ön gördüğümüz 67 milyar lira civarında bir bütçe açığı hedefi var. Öncelikle 2017 yılı bütçesinde hedefimiz 47 milyar liralık bütçe açığıydı. tam da nominal olarak bu bütçe açığını yakaladık. Mili gelirin yüzde 1.5 düzeyindeydi, bu sene de yüzde 1.9 düzeyinde. Geçen sene ekonomik büyüme Orta vadeli Program'da ön gördüğümüz seviyeden daha yukarıda gerçekleşti. 7.4 büyüme oldu. Yıl sonu gerçekleşen tüketici fiyat endeksi de Orta Vadeli Program üzerinde oldu.

"KALICI OLARAK GETİRDİK"

Aynı şekilde makro ekonomik tahminlerde de bütçe gelirlerini arttıracak değişimler oldu. 2017 yılındaki makro gerçekleşmeler bizim 2018 yılındaki gelirler tahminimizi yukarı çekti. 2018 yılı vergi gelirleri ve bütçe gelirleri tahminin yaparken Orta Vadeli Program'da ön gördüğümüz makro ekonomik tahminleri esas almıştık. Bu açıdan ilk üç aylık bütçe gerçekleşmelerine baktığımız zaman, bütçe gerçekleşmelerinin vergi gelirleri bakımından yıl sonu itibariyle Orta Vadeli program'da bütçede ön görülen gerçekleşmelerin oldukça üzerinde gerçekleşeceğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Yeniden yapılandırma kanunu ile bütçeye gelir elde edeceklerini ifade eden Ağbal, "Özelleştirme gelirlerinde uygulamamız devam ediyor. Vergi dışı gelirlerde olumlu yönde gelişmeler var. 2018 yılında emekli aylıklarında yapılan düzenleme her ne kadar bütçenin gider kısmında artış olsa da, bütçenin gelirlerinde ön görülenim üzerinde performans gerçekleştireceğimizi şimdiden görebiliyoruz. 2018 ve 2019 yıllarında çeşitli gelirler olarak, yeniden yapılandırma gelirleri, uygulamaya koyduğumuz diğer düzenlemeler ilave gelirler elde edeceğiz. O nedenle kısa vadede yaptığımız düzenlemeyi absorbe edecek bir gelir gerçekleşmesi görüyorum. Emekliler için getirdiğimiz düzenlemeyi kalıcı olarak getirdik" dedi.

KOMİSYONDA KABUL EDİLDİ

Öte yandan "Vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramları öncesi ikramiye ödenmesi, imar barışı, yaşlılık aylığının 500 liraya çıkarılması, genç girişimcilere Bağ-Kur desteği, üniversitelerden kaydı silinenlere af" gibi düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ04 Mayıs 2018 09:05

    AÇIKÇA ŞUNU BELİRTMELİYİMKİ BORSADA AZILI VURGUNCU PATRONLAR VAR REİSİ EKENOMİYLE YIKMAYA ÇALIŞIYOR BU PATRONLARA KARŞI TEBİR ALINMADIKÇA DURUM KÖTÜYE GİDECEK FETÖ GİBİ EKENOMİYİ SARSMAKTALAR.

  • emre03 Mayıs 2018 23:03

    burada parasını kaybetmiş arkadaşlar arasında bende varım bu borsa denen illet yerde öyle şirketler var ki tek amaç insanların parasını çarpmak malesef ve üzücü olan da bu işleri ortaklaşa yapıyorlar .ayni açılıyor borsa kotuna yasal bir şekilde sonra seneler geçiyor batacağı belli zarar açıkla zarar açıkla hadi kot dışı olan kime oldu sana bana paranın nereye gittiği kim yediği de belli değil..... :'(

  • ilker 03 Mayıs 2018 23:29

    arkadaşım senelerdir borsada oynuyorum ufak çapta ama uzun vadede kaybetmesssin eğer sağlam kağıtları toplarsan az kazan ama kafan rahat olsun . amma vanet gibi ne idügü belirsiz firmalara para yatırırsan sonu hüsran bu işin herkes kısa vadede yüksek para kazanmak derdinde oda çok zor en iyi si bankalar veya büyük holdinglere yatırım yap 5 6 sene bekle herzaman kardasın..topu topu borsada en fazla 40 civarı kağıt var hepsi boş. bu benim görüüşüm .

  • IHLASZEDELER03 Mayıs 2018 23:01

    Emekliye 1000 lira iyi de, yandas patronlarin vergi borcu ne olacak? Cengiz insaatin patronu aklima geldi, bu sadece devede pire olsa gerek

  • Bmeks mağduru03 Mayıs 2018 22:41

    Bmeks bizi mahveti büyük vurgun vurdu,4,500 TL,halka arz oldu,şimdi 0,14 krş,kanımızı emdiler..yokmu sesimizi duyan 250,000 TL ,düşmüş,25,000 bine 3 yıldır bekliyorum,kansız dinsizler.

  • EMEKLI 03 Mayıs 2018 22:17

    Emekliyim,verdikleri parayi alirim ama oyumu asla iktidardakilere vermem.ASLA

  • Ihlas.magdurlar03 Mayıs 2018 22:13

    Ihlasa da kayyum atayin bizi de sevindirin, yok mu sesimizi duyuracak?

  • Dolandirici.ihlas.patronu03 Mayıs 2018 22:50

    Borsagundemden rica ediyoruz ihlasi haber yapsin, yuzbinlerce aile magdur olmus durumda, hukumet neden dokunmuyor bu adama?

  • Hayal kurma arkadaş03 Mayıs 2018 22:33

    Almanya o malum şirkete para yatıran gurbetçiler erdoğan a şikayet ettiler Erdoğan ne dedi onlara biliyormusun ? " PARA VERİRKEN BANA MI SORDUNUZ " Düşün birisi tarafından dolandırılıyorsun ve savcıya gidiyorsun ve savcı bana mı sordunuz derse me yapacan ki !!! Eminim çiftlik banka üye olanlarada aynı muamele görüyordur.

  • Ogretmen03 Mayıs 2018 22:25

    tum birikimimi ihlas ev aletlerine yatirdim 90 bin lira zararim var 7 aydir bekliyorum, nerede devlet?, nerede spk?