E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMilli Savunma Bakanı'nın Suriye açıklaması---

Milli Savunma Bakanı'nın Suriye açıklaması

Milli Savunma Bakanı'nın Suriye açıklaması
08 Eylül 2013 - 09:08 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Suriye ile ilgili açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türkiye’nin Suriye’deki krizin halkın meşru beklentileri doğrultusunda, en kısa sürede çözümlenmesini, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu ve insan haklarına saygılı, halkın özgür iradesiyle yöneticilerini seçebileceği yeni bir Suriye kurulmasını arzuladığını bildirdi.
İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel soru önergesinde, “Türkiye’nin Suriyeli isyancılara FIM-92 hava savar Stinger füzelerini sağladığı doğru mu?” diye sordu.
Soru önergesini yanıtlayan Milli Savunma Bakanı, “Türkiye, Suriye’deki krizin halkın meşru beklentileri doğrultusunda, en kısa sürede çözümlenmesini, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün egemen olduğu ve insan haklarına saygılı, halkın özgür iradesiyle yöneticilerini seçebileceği yeni bir Suriye kurulmasını arzulamaktadır” dedi.
Bu bağlamda Türkiye’nin yürütülmekte olan bölgesel ve uluslar arası çabalara barışçıl yaklaşımla aktif şekilde katıldığına işaret eden Milli Savunma Bakanı, “Dış basında zaman zaman yer alan kaynağı belli olmayan asılsız ve kasıtlı birtakım iddialara itibar edilmemesi önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin Suriye sınırında kendi güvenliğini sağlamak için gerekli her türlü önlemi almaya hazır olduğunu vurgulayan Milli Savunma Bakanı şunları kaydetti:
“Suriye’de istikrarın halkın meşru talep ve beklentileri temelinde başlatılacak bir siyasi geçiş süreci ile sağlanması başlıca temennimizdir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)