E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriMigros'un satışında Tuborg krizi---

Migros'un satışında Tuborg krizi

Migros'un satışında Tuborg krizi
15 Mayıs 2015 - 09:50 borsagundem.com

Anadolu Grubu’nun Migros’u satın almasına Tuborg'dan itiraz geldi

Anadolu Grubu’nun Migros’un yüzde 40.25’i için verdiği 1.8 milyar lira teklife Rekabet Kurulu’nun onayı için yürütülen soruşturmada, Tuborg’un hisselerin devrine itiraz ettiği anlaşıldı. Habertürk'ten Seçkin Ürey'in haberine göre Anadolu Efes’in büyük ortağı olan Anadolu Grubu bu itiraza karşılık, Tuborg’un Migros mağazalarında satışının engellenmeyeceği veya geri plana itilmeyeceğini taahhüt eden bir plan sundu. Anadolu Grubu’nun Migros’a teklifi ilk açıklandığında gündeme gelen ilk konulardan biri Tuborg’un satışlarının etkisi olmuştu.

Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Tuborg’un rekabetine yönelik bir eylem içinde olmayacaklarını basın yoluyla açıklamıştı. Bununla birlikte Tuborg’un resmi yollardan itirazını yaptığı belli oldu. Edinilen bilgiye göre Rekabet Kurulu, Anadolu Grubu’nun planını kabul etti. 

Anadolu Grubu, sürecin uzaması nedeniyle 1 Mayıs’tan anlaşmanın imzalanacağı güne kadar geçen her gün için 192 bin 500 Euro fark ödeyecek. Edinilen bilgiye göre yılbaşında Anadolu Grubu’nun yapacağı ödeme tutarı hazırdı. Bu para da döviz olarak faizde değerlendirildiği için fark, grubun finansal planlarını etkilemeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 442,00
En Yüksek: 454,50
En Düşük: 445,50
Değişim -1,56 %
FK: 9,06
PD / DD: 2,22
İşlem Hacmi 907.050.393
Toplam Adet: 2.017.335
Ağırlıklı Ort.: 449,62
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)