E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis'ten skandal sosyal medya paylaşımı---

Miçotakis'ten skandal sosyal medya paylaşımı

Miçotakis'ten skandal sosyal medya paylaşımı
03 Haziran 2022 - 10:58 borsagundem.com

Lozan Antlaşması'na göre silahlandırılması yasak olan ve Türkiye kıta sahanlığı içinde bulunan Keçi Adası'na da giden Yunanistan Başbakanı Miçotakis, sosyal medya hesabından provokasyon niteliğinde bir paylaşımda bulundu.

Yunanistan Başbakanı Kriyakos Miçotakis, Avrupa Birliği (AB) ziyaretinde Türkiye provokasyonuna yer verdikten sonra dün ise 1947 Paris Antlaşması'na aykırı bir şekilde silahlandırılan Bodrum açıklarındaki İstanköy (Kos) ve İstanbulya (Astipalea) adalarını ziyaret etti.

ABD ve Fransa'nın kendisine destek vermesini fırsat bilen Miçotakis, hukuk dışı eylemlerine ayrıca bir yenisini de ekleyerek Lozan Antlaşması'na göre silahlandırılması ve yerleşimin yasak olması gereken Keçi (Pserimos) Adası'nı ziyaret etti.

Bununla da yetinmeyen Miçotakis, adadaki bir kayaya çizilmiş Yunan bayrağının fotoğrafını sosyal medya hesabından apylaşarak "Ege'nin mavisi, bayrağın mavisi ile buluşuyor" ifadelerine yer verdi.

Miçotakis'e Sağlık Bakanı Thanos Plevris, Turizm Bakanı Vassilis Kikilias, İçişleri Bakan Yardımcısı Stelios Petsas, Güney Ege Bölge Valisi George Hatzimarkos, İstanköy Belediye Başkanı Theodosis Nikitaras ve Yeni Demokrasi Partisi On İki Ada Milletvekilleri Manos Konsopis ve Vassilis Yanpos Polis ve Vassilis Yansis eşlik etti.

Sabah'ta yer alan habere göre, Bodrum'un karşısında bulunan İstanköy Adası'ndaki belediye meclisi toplantısına katılan Miçotakis, sığınmacılardan da bahsederek, "Bugün kimse bana sığınmacılarla ilgili bir şey söylemedi ve bu nedenle çok mutluyum. Eğer 2 yıl önce gelmiş olsaydım bu şekilde olmazdı. Karşılaştığımız tüm sorunlara rağmen çözüm bulduk" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca sahil güvenlik unsurlarına da teşekkür eden Miçotakis, "Yunan ve AB sınırlarını koruyorsunuz" dedi.

Miçotakis'in bu ziyareti Yunan medyasında geniş bir yer buldu. Devlet televizyonu ERT, Türkiye ile yaşanan gerginlik sırasında yaşanan bu ziyaretin sembolik olduğunu dile getirdi.

AB zirvesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmannuel Macron'un ardından Almanya ve ABD'nin Yunanistan'a verdiği destek ülkede büyük sevinç yarattı.

Dün ise Yunanistan'ın paylaştığı 16 haritalı bir kampanya büyük tepki toplamıştı. Yunan Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye Dairesi ile Yunan Deniz Kuvvetleri Hidrografi Dairesi tarafından hazırlanan ve "Türkiye'nin Ege ve Doğu Akdeniz'de 50 yıldaki talepleri"ni gösterdiği iddia edilen 16 harita, Yunanistan'ın yurtdışındaki büyükelçilik ile temsilciliklerine gönderilmişti.

Skandal kampanya, Yunan Kathimerini gazetesi tarafından manşete taşınmıştı. Kathimerini, Türkiye'nin 1972-2022 yılları arasındaki taleplerini yansıttığını iddia edilen haritalar arasında, "Mavi Vatan", "Türkiye Libya anlaşması", "Aidiyeti ihtilaflı coğrafi formasyonlar (Kardak vs)", "Adaların gayri askeri askeri satüsü" ve "TPAO'nun ruhsat verdiği bölgeler"in de bulunduğunu söylemişti.

Yunanistan'ın provokasyon dolu hamlelerinin ardından ise Başkan Erdoğan yaşananlara sert çıkarak, Miçotakis'in haddi aşan manevralarının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da köprüleri attı. Erdoğan "Yunanistan'la anlaşmamız vardı, dün Dışişleri Bakanı'ma da söyledim. Yüksek Düzeylik Stratejik Konsey Anlaşmamızı bozduk Yunanistan'la" demişti.

Anlaşmayı bozmalarının gerekçelerini de açıklayan Başkan Erdoğan, "Sürekli uçaklarınla kalk bize gösteri yap. Sonra başla ağlayıp sızlamaya. Türkiye ile dans etmeye kalkma. Yorulur yolda kalırsı. ABD'de Rum lobisi imiş, Kongre'de aleyhimize sözler edecek. Biz artık bunlardan bıktık. Dürüst olacaksan karşımızda koltuğun hazır, olmazsan kusura bakma." ifadeleriyle devam etmişti.

Miçotakis'in ABD ziyaretinin hedefleri neydi?

 

Bahçeli: Yunanistan ateşle oynamaktadır

 

Rus petrolünün merkezi Yunanistan

 

Yunanistan Türkiye’yi BM’ye şikayet etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • meknetci04 Haziran 2022 10:25

    Korona öncesi muhalif basın, teker teker fotoğraflayarak tüm adalara Yunanlılar çıkıyor, neden ses çıkarmıyorsunuz diye bağırdı durdu...Herkes  bakabilir.  inanmadım, yalan söylüyorlar diye düşündüm. Hepsi doğru çıktı. Merak ediyorum neden o zaman ses çıkarılmadı, ne planlandı, yoksa hiç planlanmadı mı

  • Surun 03 Haziran 2022 19:37

    Surun tüm düzensiz göçmenleri adaya . Hem düzensiz göçmenden kurtulalım , hem micyo madara olsun, hem de Gocmen adası

  • Murat03 Haziran 2022 13:04

    Ekrem seçilince soluğu Atina'da almıştı....

  • fafa03 Haziran 2022 12:39

    Tansu Çiller dün Kardak'tan Yunan'ı defetti,ama bugün Yunan 18 adacığı işgal ederken seyrettik.Hiç olmazsa birkaçını da biz işgal etseydik Yunan diğer adaları işgale cesaret edemezdi.

  • Mucise Reis ;)03 Haziran 2022 11:56

    yunan nufusu 10 milyon. özellikle hava gücünü geliştirdi. 5 nesil son modern uçaklar almaya da devam ediyor.  Yunan deniz çıkartma gemileri yetersiz Fransadan yeni sipaiş verdi diye anımsıyorum büyük fırkateynler felan. Türkiyede deniz üstünlüğü var. Akdenizde Fransa ve Türkiye nerede ise kafa kafaya güçlü denizde. Fransa güney akdeniz kıyılarındaki mısır vb. vb. üstünlük kurmanın deniz gücünde olduğunu düşünüyor. Fransa-Türkiye burada menfaati çakışıyor dost olamazlar.. Yunan hava gücü ile türk deniz gücü ve çıkartma gemilerini engellemeyi ve ataklar yapabilecek güçde olmayı arzuluyor. olası senaryoda İstanbul a kadar konrtollu gelmesi hedefinde, malum ordumuz suriyede ve silahlarımız çok yıprandı, bozuldu, kullanıldı, depolar ciddi  yarı yarıya eksildi. Yunan adalar ve denız sahası ile egeleri komple  kapatırım derdinde. Büyük kafes yapacak ve Boğazlar 2. plana düşecek. Fransada akdenizde üstün olacak vb bu tarz fantazileri var... 

  • TR TR 03 Haziran 2022 11:53

    Motherını Miçotakiceğiz suyun ısınıyor.

  • Lafla peynir gemisi03 Haziran 2022 11:29

    Bu kadar başı boş bırakırsan normal veya konuşmaktan başka bir şey yapmazsan yine normal…