E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMiçotakis: Türkiye-AB arasındaki göçmen anlaşması öldü---

Miçotakis: Türkiye-AB arasındaki göçmen anlaşması öldü

Miçotakis: Türkiye-AB arasındaki göçmen anlaşması öldü
08 Mart 2020 - 12:17 borsagundem.com

Yunanistan Kiryakos Miçotakis, AB ile Türkiye arasındaki göçmen anlaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında 2016 yılından bu yana uygulanan göç anlaşmasının öldüğünü söyledi. Miçotakis, CNN ile yaptığı röportajda, Türkiye'nin Suriye'de olanlar nedeniyle anlaşmayı tamamen ihlal etmeye karar verdiğini öne sürdü.

Türkiye’nin Avrupa topraklarına geçmek isteyen göçmenleri durdurmayacağını açıklamasının ardından, binlerce göçmenin Yunanistan'a sınırına gitmesini ulusal güvenliğe tehdit olarak nitelendiren Miçotakis, bir ay boyunca sığınma başvurularını askıya aldığını açıkladı.

Avrupa'nın "Türkiye'nin şantajlarına boyun eğmeyeceğini" ifade eden Miçotakis, "Krizi büyüten biz değiliz, sınırlarımızı koruyoruz" ifadelerini kullandı. Türkiyeyi sınırdaki olaylar hakkında yanlış haberler yaymakla suçlayan Yunan Başbakan, Yunanistan’a geçmek isteyen göçmenlerin İdlib'deki gelişmeler nedeniyle kaçan Suriyeliler olmadığını sözlerine ekledi.

Miçotakis, sınırdaki bazı göçmenlerin Türk polisinin kendilerini sınıra gitmelerini söylediğini aktararak, 21 yaşındaki Pakistanlı bir göçmenin Yunanistan'a girmeyi başardığını ve Yunan askerleri tarafından Türkiye'ye geri gönderildiğini duyurdu.

Yunanistan, bin özel hareket polisi görevlendirdi

Başbakan Miçotakis, Türkiye sınırındaki göçmelerin geçişini önlemek için bin özel hareket polisinin görevlendirildiğini belirterek, "Yunanistan tüm mülteci krizi boyunca insanlığını gösterdi" dedi.

AB ile 2016 yılında yapılan anlaşmaya göre Türkiye AB topraklarına yasadışı göçe izin vermeme sözü vermişti. 2011 yılında başlayan Suriye savaşı sonrası Türkiye’ yaklaşık 3,6 milyon göçmene ev sahipliği yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan-Türkiye sınırlarında devam eden krize bir çözüm bulmak için pazartesi günü Brüksel'e gidecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türkoğlu 09 Mart 2020 01:07

    Avrupa birliği hristiyan kulübüdür ve acimasizdirlar. O yuzden onlara inat her alanda kalkınmalıyız. Onların birligi yerin dibine batsın. Yaşasın Türk islam birligi

  • Türkoğlutürk 09 Mart 2020 08:33

    Müslüman ülkelerden ne fayda gördün. Kıbrısıda yaşadık, petrol krizinde, İzmit depremini de. Tek dostumuz kendimiz.

  • Mehmet08 Mart 2020 19:47

    Zulüm yapılan memleketler korona ile mücadele ediyor. . Yunanistan da da ölümler gelmeye başlar yakında. Allah intikam sahibidir. Neden korona Türkiye te bulasmiyor sanıyorsunuz

  • Cemil08 Mart 2020 19:29

    Türkiye şantaj yapmıyor ki. Sadece bu yük bize fazla diyor. Fazla olanlar Avrupa ya kendi gidiyor. Avrupa da yaşamak istiyor lar. Kendileri gidiyor lar zaten. Zaten Avrupa mülteci konusunda anlaşmayı yaptık dedi ve arkasını döndü bir nevi. Türkiye yi yalnız bıraktılar. Sorunlar kisa zamanda çözülür herhalde dedik ama maalesef öyle olmadı ve Türkiye den başka kimse bu insanlık ayınında çözüm bulayım diye uğraşmadı. Şimdi birde ne dediklerini bilmiyor lar mış gibi Türkiye bize şantaj yapıyor diyorlar. Hiç adaletli davranmayacak ve adil düşünce sistemi ile Türkiye ye yaklaşmayacak herhalde bu Avrupa li lar.

  • asensa08 Mart 2020 17:20

    sizden dost olmaz pislikler bu daha iyigünleriniz

  • asena08 Mart 2020 17:18

    senin sözün geçmez çocuk sen avrupanın piçisin

  • Geveze08 Mart 2020 16:09

    Anlaşma öldü ama niye bir sor? Cevabı ben vereyim şimdiye kadar sen, şimdi de ben bineceğim sırtına anladın demi

  • kılıç08 Mart 2020 13:36

    insanlık dışı bu yaratıga avrupa şımartıp konuşturuyor ama sonunda avrupanında başına bela olacak gibi.

  • Wers 08 Mart 2020 12:32

    Tek taraflı anlaşma mı olur

  • Kerim08 Mart 2020 12:32

    Günaydınlar sayin micotakis.kendiniz oldurmustunuz yeni mi farkina vardiniz