E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP'nin seçim kozu ekonomi---

MHP'nin seçim kozu ekonomi

MHP'nin seçim kozu ekonomi
23 Nisan 2015 - 06:28 borsagundem.com

MHP'nin vaatleri arasında sosyal yardımları tek çatı altında toplamak, asgari ücreti yükseltmek ve yatırım yapana vergi indirimi de var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), seçim beyannamesine ilişkin çalışmalarını tamamladı. İktidara geldiği takdirde yatırım yapan, üretim ve ihracat artışı ile istihdam sağlayanlara vergi indirimi ve kolaylıkları içeren bir program öngören MHP asgari ücreti de yükseltecek.

MHP lideri Devlet Bahçeli, “Bizimle Yürü Türkiye” sloganını taşıyan seçim beyannamesini, “Milliyetçi Hareket Sözü ve Senedi” ibaresiyle 3 Mayıs’ta açıklayacak. Edinilen bilgilere göre beyannamenin ekonomi ayağındaki vaatler şöyle sıralanacak:

Yoksul aileye iş...

-  İstihdam olanakları artırılacak, muhtaç durumdaki ailelerin en az bir ferdine iş imkânı sağlanacak. İş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar, “Aile Sigortası Yardımı” ödemesi yapılacak.
-  Asgari ücret yükseltilecek. Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları verilecek. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen destek ödeme tutarları bu kartlara yüklenecek.
Küçük esnafın desteklenmesi amacıyla bu kartlar sadece ikamet edilen mahaldeki esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacak.
-  Yoksullara ve ihtiyaç sahiplerine devlet tarafınden her ne ad altında olursa olsun yapılan yardımlar tek çatı altında toplanarak verilmeye devam ettirilecek.
-  Kamuya ait atıl arazilerden kullanılabilir olanları, tarımsal üretim için işsiz ve yoksul vatandaşlara tahsis edilecek.
-  konutu olmayan muhtaçlara sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda kira yardımı yapılacak.
- Çalışanları ücretleri, enflasyon oranındaki artışı yerine ekonomik büyümeden pay alacağı şekilde belirlenecek.
- Asgari ücretliden vergi alınmayacak, bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışı bırakılacak. Ücretlilerin gelir vergisi oranı kademeli olarak yüzde 10’a indirilecek.
- Eşitlikçi istihdam amacıyla benzer işi yapan sözleşmeli, geçici, taşeron elamanı, 4/B’li, 4/C’li, vekil ve benzeri adlar altında istihdam edilenlerin tamamı kadrolu olacak.
- Emekli aylıklarındaki artış enflasyon oranına göre değil, bu kesimin tüketim kalıplarına göre özel endekse göre yapılacak. Farklı emekli aylıkları arasındaki mağduriyeti gidermek için intibak düzenlemesi yapılacak.
- GSYH’nin yüzde 0.5’i düzeyinde olan toplam tarımsal destek miktarı ilk etapta yüzde 1’e daha sonra yüzde 1.5’e çıkarılacak.

Vergi indirimi yolda

- Yatırım yapan, üretim ve ihracat artışı ile istihdam sağlayanlara vergi indirimi ve kolaylıkları içeren bir program uygulamaya konulacak. Ulaştırma, enerji ve diğer girdi maliyetleri gibi Türk sanayicisinin uluslararası rekabet gücünü zayıflatan unsurlar giderilecek.
-  Özel iletişim vergisi ile mobil hizmetlerde abonelerden alınan kullanım ücreti ve ruhsat ücreti kademeli olarak kaldırılacak. (Milliyet / Önder Yılmaz)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)