E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMHP ile AK Parti'nin arası bozuldu mu?---

MHP ile AK Parti'nin arası bozuldu mu?

MHP ile AK Parti'nin arası bozuldu mu?
27 Ağustos 2017 - 07:37 borsagundem.com

Referandumda AK Parti'ye sonsuz destek veren MHP, Kuzey Irak'taki referandum söylemleri nedeniyle yalnız kaldı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Kuzey Irak’ta yapılması öngörülen bağımsızlık refarandumuyla ilgili “Referandum savaş sebebi sayılmalıdır” sözlerine “Savaş devletle devlet arasında olur. Bu savaş nedeni olmaz” diye yanıt veren Başbakan Binali Yıldırım’a yazılı açıklamayla cevap verdi.

Başbakan Yıldırım’ın bazı açıklamalarını ‘manidar ve tariz (dokundurma-sataşma) dolu’ olarak değerlendiren Bahçeli, şunları söyledi: "Barzani'nin 25 Eylül'deki referandumuyla ilgili tehdidi görmüş, 'Bu referandum Türkiye için gerekirse de savaş sebebi sayılmalıdır' değerlendirmesini yapmıştım. Anlaşılan odur ki, Sayın Yıldırım bu görüş ve tavrımızdan dolayı rahatsız olmuş ve havada bize cevap verme gereği duymuştur. Referandum, Kürdistan'ın inşa ve ihyası için sinsi bir ön çalışma, karanlık öncü hamledir.

Bir defa Sayın Yıldırım’ın bunu görmesi milli bir zarurettir. Sayın Yıldırım’ın bizzat şahsımın, ülkemize yönelen tehlikelere karşı göstermiş olduğu yoruma aceleyle tepki gösterip aklınca düzeltme gereği duyması siyasi nezaket ve zarafete ters düşmüştür. Peşmergenin 25 Eylül'deki referandumu, Türkiye'nin hayat ve varlık haklarını doğrudan sarsabilecek, egemenliğine meydan okuyup insan ve toprak bütünlüğünü sakatlayacak muhtemel gelişmelerle doludur. Bu ise Türkiye Cumhuriyeti için savaş sebebi sayılmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi 16 Nisan referandumunda beka için evet derken safı bellidir, fakat 25 Eylül Kürdistan referandumuna yaklaşım ve tedbir geliştirme hususunda aynı muhataplarıyla bu kez ayrı düşmüştür. Sayın Başbakan’ın bize parmak sallar gibi sözlerimizi düzeltme gayretine tevessül etmesi yanlıştır. Ümit ediyorum ki Sayın Başbakan yaptığı hata ve gafın farkındadır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ozgur28 Ağustos 2017 18:36

    MHP diye parti mi var artık, ne arası olabilir ki, Bahçeli mezara götürsün kalan yalakalarla beraber!

  • mali27 Ağustos 2017 17:07

    2000 li yıllarda ekonomiyi batıranları halk affetmez.

  • HÜLYA NAR27 Ağustos 2017 14:24

    GÜVEN SIFIR BAHÇELİ. NİĞDEYE SÜR.

  • bu ülke gerçekleriyle ne zaman yüzleşecek27 Ağustos 2017 14:01

    Açabilecekseniz savaşı açın, yıllardır neyi bekliyoruz. Siyasiler olarak sadece boş tehdit , palavra savuruyorsunuz. Ne abd yi ne avrupayı ne rusyayı gerçek anlamda karşımıza alamadığımız açık, sadece gaz veriyor, gaz alıyoruz.

  • KADİR EKİCİ27 Ağustos 2017 13:05

    MHP DİYE PARTİ YOK.BAHÇELİ VE DALKAVUKLARI VAR.ANKARALIYIM. OYUM AKŞENERE.

  • Vatanını aziz bilen vatandaş 27 Ağustos 2017 12:52

    İşin özeti şudur : HDP li kaolisyana rest çeken , milli koalisyona destek veren MHP bazılarını rahatsız eder ... sizi gidi kriptolar siziii ... ( alıntı : ah Alamanlar ahhhh ... Çok üzüleceksiniz çokkkk ...)

  • Turşuyan27 Ağustos 2017 11:28

    adalara yunanlı işgal etmiş bizans bayraginida çekmiş birazda ona konussun

  • Ziya27 Ağustos 2017 10:36

    MHP gerçek ve samimi bir muhalefettir. Bu ülkenin güvenebileceği bir partidir. Oy oranının chp nin üzerinde olması gerekir. Saçma sapan muhalefetten bıktık artık. Ha bu arada Kemal conk bayırına çıkmış. Arayan varsa orada bulabilir. Haberiniz olsun dedim.

  • Mehmet Gökay27 Ağustos 2017 10:29

    Meral Akşener den korktu. Yok olacağını anladı şimdi kendi ayarlarına dönmeye çalışacak. Ancak iş işten geçti. Toparlayamaz.

  • yurga27 Ağustos 2017 09:12

    mhp diye bir parti varmıki

  • kerm27 Ağustos 2017 09:08

    MUHALEFET OLMAKDA ÇOK ÖNEMLİYMİŞ GÖRDÜK

  • Kamil27 Ağustos 2017 08:21

    Doğrular ne zamandan beri akp destek sayılır oldu.

  • Levent Üzmez27 Ağustos 2017 07:54

    Sn Bahçeli yıllardır Akp'ye destek oldu durdu. Her türlü hakareti yapıp üzerine destek olunca seçimlerde 4. parti durumuna düştü. 2019'da baraj yüzde 5 e inmezse barajı da aşamayacak bence.