E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetaller, güçlü dolar baskısı altında kaldı---

Metaller, güçlü dolar baskısı altında kaldı

Metaller, güçlü dolar baskısı altında kaldı
12 Ekim 2022 - 08:45 borsagundem.com

Temel metal fiyatlarının çoğu, güçlenen ABD Doları ve Çin'deki Covid-19 artışlarının baskısıyla düşüş yaşadı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.46'da %0,9 düşüşle 7.525 dolar/tona gerilerken, Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Kasım vadeli bakır kontratı %0,2 düşüşle 62.190 yuan/tondan (8.679,81 dolar) işlem gördü.

Shanghai ve Shenzhen de dahil olmak üzere diğer büyük Çin kentleri, enfeksiyonlar arttıkça bazı yerel yetkililerin okulları, eğlence mekanlarını ve turistik yerleri aceleyle kapatmasıyla Covid-19 testlerini hızlandırdı.

16 Ekim'de başlayacak olan Komünist Parti kongresi öncesinde, Pekin ve komşu bölgeler fabrikalarda çevre denetimleri gerçekleştirdi.

Çin merkezli bir trader, Shanxi eyaletindeki alıcıların, üretimleri şu anda haftada birkaç kez yapılan denetimden etkilendiği için spot alımlarını düşürdüğünü belirtti.

ShFE'de alüminyum %1,2, nikel %3,5, çinko %0,2 düştü.

LME'de çinko %0,4, alüminyum %0,3 ve kalay %1 kayıp yaşadı.

Demir cevheri, Çin'de sıkı Kovid kuralları sürerken düşüş yaşadı

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de yoğunlaştırılmış Kovid-19 engellemeleri ve sıfır vaka yaklaşımının hissiyat üzerinde baskı yaratmaya devam edeceğine ilişkin sinyaller nedeniyle düşerek iki haftanın en düşük seviyesine indi.

Shanghai ve Shenzhen de dahil olmak üzere diğer büyük Çin kentleri, bu ayki Altın Hafta tatillerinin ardından ve 16 Ekim'de başlayacak kritik Komünist Parti kongresi öncesinde Covid-19 testlerini hızlandırdı.

Devlet kontrolündeki People's Daily gazetesinde bir yorumda, vakalarda büyük çaplı bir artışın ekonomik ve sosyal kalkınma üzerinde ciddi etkisi olacağı konusunda uyarıda bulunarak Çin'i sıfır Kovid politikasına bağlı kalmaya çağırdı.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, erken işlemlerde %3,3 düşerek 706 yuan/ton (98,35 dolar) ile 26 Eylül'den bu yana en zayıf seviyesini gördü.

Singapur Borsası'nda, gösterge Kasım demir cevheri, %1,3 düşüşle 93,35 dolar/tona geriledi.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3,3 ve %4 düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'ndaki inşaat demiri %2,5, sıcak haddelenmiş rulo %2 ve paslanmaz çelik %0,6 düştü.

Analistlere göre Çin'in en çok çelik üreten eyaleti olan Hebei, Komünist Parti toplantısı öncesinde havanın açık olmasını sağlamak için üretimi 14 Ekim'den itibaren bir hafta süreyle sınırlandıracak.

Kripto para borsası Bittrex'e dev ceza!

 

O açıklama sonrası ruble değer kaybetti

 

FED’in faiz artışlarına dayanabilecek sektörler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bik12 Ekim 2022 08:59

    Metal sektöründe sızlanmalar başladı, üretirken de zarar ediyoruz üretmesek yine zarar ediyoruz diyorlar.