E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarında yön yukarı---

Metal fiyatlarında yön yukarı

Metal fiyatlarında yön yukarı
24 Mart 2022 - 10:02 borsagundem.com

Shanghai'de nikel, tedarik endişeleri ile günlük limit olan %17 oranında arttı. Çin'de paslanmaz çelik, nikel fiyatlarının fırlaması ile iki haftanın zirvesine çıktı


Shanghai'de nikel fiyatları, günlük limit olan %17 yükselirken, Londra'da alüminyum ikinci seansta artış yaşadı. Yükselişte Rusya-Ukrayna çatışmasından kaynaklanan aksamaların ve yüksek enerji maliyetlerinin küresel arz endişelerini tetiklemesi etkili oldu.

Shanghai Vadeli İşlemelr Borsası'nda en aktif nikel kontratı, %17 günlük limit oranında artarak 233.710 yuan/tona (36.666 dolar) çıktı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli alüminyum, %0,2 artarak 3.659,50 dolar/tona çıkarken, SHFE'de %1,1 artarak 23.245 yuan/tondan işlem gördü.

Analistler, Rusya'nın doğalgaz için ruble kabul etme tehdidinin, metallerin de bu emire uyabileceği endişelerini artırdığını belirtti.

Çin'de paslanmaz çelik, nikel fiyatlarının fırlaması ile iki haftanın zirvesine çıktı

Çin'de paslanmaz çelik vadeli işlemleri, nikel hammadde fiyatlarının hem Londra Metal Borsası'nda (LME) hem de Shanghai borsasında üst limitlere ulaşmasının ardından bugün %10'a varan yükselişle 9 Mart'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

LME'de nikel, geçen hafta yeniden işleme başladıktan sonra ilk kez %15 üst sınırında arttı. Bugün Shanghai'de ise %17 üst sınırından artış yaşadı.

Analistler, paslanmaz çelik vadeli işlemlerinin yine LME nikel fiyatları tarafından yönetildiğini ve kısa vadede temelden koptuğunu belirterek tüketime hala Covid vakalarının artışının gölge yaptığına işaret etti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Nisan vadeli paslanmaz çelik, erken işlemlerde 22.345 yuan/tona çıktıktan sonra TSİ 05.52'de %6,3 artışla 21.600 yuan/tondan (3.389,92 dolar) işlem gördü.

SHFE'de inşaat demiri %0,6, sıcak haddelenmiş rulo %0,3 arttı.

Dalian Emtia Borsası'nda demir ecvheri, %1,3 artarak 818 yuan/tona çıktı.

Altın yatırımcıların gözü Brüksel'de

 

Petrol fiyatlarında yukarı hareket devam ediyor

 

Piyasalar, Putin'in "ruble çıkışı" ile negatif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)