E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yatırımcıların gözü Brüksel'de---

Altın yatırımcıların gözü Brüksel'de

Altın yatırımcıların gözü Brüksel'de
24 Mart 2022 - 09:44 borsagundem.com

Altın yatay seyrini sürdürürken Brüksel'de yapılacak NATO toplantısı sonrası Rusya için yeni yaptırımların açıklanabileceği ve bu durumun değerli metale olan talebi artırabileceği beklentisi öne çıktı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ve Rusya'ya karşı uygulamaya konan yaptırımların yarattığı kriz altın fiyatına destek veriyor.

Altın, yatırımcılar Rusya’ya karşı yeni yaptırımların açıklanmasını beklerken bu hamlenin değerli metalin güvenli liman olarak cazibesini artıracağı belirtiliyor.

Spot altın fiyatı 1948 dolar/ons seviyelerine kadar yükselişin ardından şu sıralarda düne göre yüzde 0,09 kayıpla 1941,89 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in "dost olmayan" ülkelere petrol ve gaz satışında bedeli Rus Rublesi olarak isteyecekleri açıklamasının petrol ve gaz fiyatlarında yarattığı yükselişin küresel ekonomiye yüksek enflasyon olarak yansıyacağı endişeleri yatırımcıları güvenli liman altına yöneltti.

ABD Başkanı Joe Biden’ın NATO toplantısı öncesi ABD ve AB’nin, Avrupa’nın Rus enerjisine bağımlılığını azaltmak konusunda anlaşmaya yakın olduğu belirtiliyor. Bunun yanında Moskova’nın Avrupa Birliği’nin de içinde olduğu dost olmayan ülkelerden gaz satışında ruble ile ödeme kabul edeceğini açıklaması fiyatların daha da yükselmesine neden oldu.

Savaş ve birbirini takip eden yaptırım kararları son dönemde emtia fiyatlarının ve enflasyonun yükselmesine neden olarak bazı merkez bankalarının daha hızlı parasal sıkılaşmaya gitmesine neden oluyor. Fed’in şahinleşen tonu ve yükselen ABD tahvil getirileri altını baskılasa da değerli metalin enflasyona karşı etkili bir hedge seçeneği olması destek bulmaya devam etmesini sağlıyor.

“Altın Fed fırtınasını atlattı” diyen SPI Asset Management Yönetici Ortağı Stephen Innes, “Açıklanacak yeni yaptırımlar enflasyon beklentisini artırabilir ve bu durum altın fiyatlarının artmasına neden olur” değerlendirmesinde bulundu.

Piyasalar, Putin'in "ruble çıkışı" ile negatif seyrediyor

 

Petrol fiyatlarında yukarı hareket devam ediyor

 

Petrol fiyatları 200 doları geçer mi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)