E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatlarına 'Çin' desteği---

Metal fiyatlarına 'Çin' desteği

Metal fiyatlarına 'Çin' desteği
28 Aralık 2022 - 07:54 borsagundem.com

LME'de metal fiyatları, Çin'de toparlanma iyimserliği ile arttı. Bakır, iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Dalian'da demir cevheri arttı, SGX'te talep umudunun değerlendirilmesiyle geriledi


Londra'da metal fiyatları, Çin'de sınırları yeniden açma ve Kovid kontrollerini daha fazla azaltma girişiminin desteği ile keskin arttı. Bakır, iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 05.54'te %1,5 artarak 8.475 dolar/tona çıktı. Kontrat erken saatlerde 8.481 dolar/ton ile 15 Aralık'tan beri en yüksek seviyesini gördü.

Çin, Pazartesi günü gelen yolculara 8 Ocak'tan itibaren karantina uygulamayacağını bildirdi.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda bakır, %0,2 artarak 66.420 yuan/tona (9.529,55 dolar) çıktı. Kontrat erken saatlerde 66.820 yuan ile 14 Aralık'tan beri en yüksek seviyeyi gördü.

Analistler, duyarlılığın, Çin'in sıfır Kovid stratejisinden aniden uzaklaşmasıyla desteklendiğini, ancak bu kazanımların, kısa vadede zayıf taleple ilgili endişelerle sınırlı kaldığını belirtti.

LME'de alüminyum %1,3, çinko %3,1, kalay %5,4 arttı.

Dalian'da demir cevheri arttı

Demir cevheri, yatırımcıların Çin'in Kovid kontrollerini gevşetme hamlesi ve yaklaşan küresel durgunluğu değerlendirmesiyle karışık seyretti.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, başta 838,50 yuan/ton ile 16 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra sabah işlemlerini %0,6 artışla 834,50 yuan/tondan (119,64 dolar) kapattı.

Singapur Borsası'nda, Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 07.00'da %0,4 düşüşle 112,95 dolar/tondan işlem gördü. Kontrat dün 114 doların üzerine çıkarak Temmuz sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Analistler, Çin'de Kovid politikasında hafifleme önlemlerinin olumlu etkisinin olabileceğini Ancak ülkedeki Kovid vakalarındaki ani artışların ve gelecek ayki Bahar Şenliği sonrasına kadar sürecek olan tatil sezonunun yakın vadede demir cevheri ve çelik fiyatlarını düşürebileceğini kaydetti.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,3 ve sıcak haddelenmiş rulo %0,1 yükselirken, filmaşin %0,6 düştü. Paslanmaz çelik %0,2 değer kazandı.

Japonya'da sanayi üretimi düştü

 

Asya borsaları 2023 beklentileriyle düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)