E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları, haftalık bazda kayba hazırlanıyor---

Metal fiyatları, haftalık bazda kayba hazırlanıyor

Metal fiyatları, haftalık bazda kayba hazırlanıyor
02 Şubat 2024 - 08:39 borsagundem.com

Temel metal fiyatları, Fed'in faiz indirimlerinin bu yılın sonlarına ertelenmesi nedeniyle haftalık bazda kayba hazırlanıyor

Demir dışı metal fiyatları, küresel olarak karışık ekonomik sinyaller ve ABD'deki faiz indirimlerinin bu yılın sonlarına ertelenmesi nedeniyle haftalık düşüşe hazırlanıyor.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır, TSİ 07.39'da %0,5 düşüşle 8.496,50 dolar/tona gerilerken, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda Mart ayı bakır kontratı, %0,9 düşüşle 68.780 yuan/tona (9.580,45 dolar) indi.

Haftalık bazda her iki kontrat da düşüşe doğru ilerliyor.

Fed Jerome Powell, Mart toplantısında piyasa katılımcılarının daha önce beklediği gibi bir faiz indirimi ihtimalini reddetti.

Analistler, faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağı teyit edildiğinden, emtiaların bu kararın darbesini hissettiğini belirtti.

Bu arada dün açıklanan PMI verileri, küresel imalatın 2024'ün başında büyük ölçüde düzensiz bir performans sergilediğini gösterdi.

LME'de çinko %0,3, kurşun %0,8, kalay %0,4 düştü, alüminyum %0,1 ve nikel %0,8 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)