E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları artışta---

Metal fiyatları artışta

Metal fiyatları artışta
14 Şubat 2023 - 14:23 borsagundem.com

Alüminyum, bakır ve diğer metal fiyatları düşük stok endişeleri sebebiyle arttı.

Temel endüstriyel metallerin fiyatları, küresel tedariğin düşük olması ve Çin'in pandemiden sonra yeniden açılması sebebiyle, yukarı yönlü ivme kazandı.

The Wall Street Journal’in haberine göre, ABD bakır vadeli işlemleri, 2003'ten bu yana “yılın en iyi ilk ayını” kaydetti. Londra'da alüminyum fiyatları yılbaşından bugüne şu yüzde 10 arttı. Çinko yüzde 2,4, kalay ise yüzde 11 artış gösterdi.

Analistlere göre, metal fiyatlarındaki yükselişin arkasındaki en önemli neden, dünyanın en büyük emtia tüketicisi Çin’in pandemiden sonra beklenenden daha hızlı açılması. Aynı zamanda, Avrupa’nın, Rusya'ya yönelik yaptırımlarının kışın enerji kıtlığına yol açacağı ve üreticilerin ve tüketicilerin talebini artıracağı tahminleri de etkili oldu. ABD ekonomisinin beklenmedik biçimde dayanıklılık göstermesi de metalde güçlü talep beklentilerini yükseltti.

Birçok analist ve portföy yöneticisi, bakır, lityum ve çinko gibi metallerin üretimdeki kullanımında büyümenin önümüzdeki aylarda da devam etmesini bekliyor. Bunda fosil yakıtların kullanımını azaltmak amacıyla yönelinen rüzgar türbinleri, güneş panelleri ve pillerin yapımında çeşitli metallere önemle ihtiyaç duyulmasının etkisi de büyük. Ancak öte yandan analistlerin birçoğu, madencilik şirketlerinin üretimi önemli ölçüde artırmaması nedeniyle arzın talebin gerisinde kalmasını bekliyor.

Metal fiyatlarında, Çin'de talep belirsizliği baskısı

 

Metal fiyatlarında düşüş

 

Metallerde karışık seyir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)