E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıMetal fiyatları, ABD'de faiz artışı gerginliğiyle düştü---

Metal fiyatları, ABD'de faiz artışı gerginliğiyle düştü

Metal fiyatları, ABD'de faiz artışı gerginliğiyle düştü
14 Eylül 2022 - 08:47 borsagundem.com

Shanghai'de temel metal fiyatları, ABD'de faiz artışı gerginliği nedeniyle düştü. Çin'de çelik ve demir cevheri, küresel makro karşı rüzgarla nedeniyle düştü

Shanghai'de temel metal fiyatları, ABD'de daha agresif faiz artırımlarına ilişkin korkuların arz zorluklarından gelen desteğe ağır basmasııyla düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ekim vadeli bakır, TSİ 08.14'te %1,3 düşüşle 62.320 yuan/tona (8.956,34 dolar) gerilerken, Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli bakır %0,6 düşerek 7.8225,50 dolar/tona inerek bir önceki günkü kaybı sürdürdü.

Ağustos'ta ABD tüketici fiyatları beklenmedik bir şekilde arttı. Bu da Fed'in bu ayın sonunda faizleri kesinlikle artıracağı ve bunun küresel ekonomiyi yavaşlatabileceği ve metal talebini azaltabileceği yönündeki bahisleri körükledi.

ShFE'de nikel %1,4, kalay %4,8, alüminyum %0,8 ve çinko %0,1 düştü.

LME'de kalay %1,6 düşüşle 21.045 dolar/tondan, kurşun %0,8 düşüşle 1.936,50 dolar/tondan, çinko ise %0,4 artışla 3.239 dolar/tondan işlem gördü.

Çin'de çelik ve demir cevherinde de düşüş

Çin'de çelik vadeeli işlemleri, bir gün önce iki haftanın en yüksek seviyesine çıktıktan sonra, küresel ekonomik karşı rüzgarların talebe ilişkin endişe getirmesiyle demir cevheri ile birlikte düşüş yaşadı.

Kırılgan iç talep toparlanmasının son haftalarda çelik üretiminde hızlı artışa ilişkin endişeler ve Çin'de yoğunlaştırılmış Kovid-19 kısıtlamaları beklentisi de demirli karışım üzerinde baskı oluşturdu.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Ocak vadeli inşaat demiri sabah seansını %1,7 düşüşle 3.725 yuan/tondan (534,87 dolar) kapatarak üç günlük ralliye ara verdi.

Sıcak haddelenmiş rulo %1,9 düşerek 3.787 yuan/ton ile altı günlül artışı sonlandırdı.

ABD'de dün enflasyon verilerinin ardından agresif faiz artışı olasılığının arttığına dikkat çeken analistler, deniz aşırı faiz artışlarının küresel emtialara zarar verdiğini belirtti.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri %1 düşerek 718 yuan/tondan işlem gördü. Koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %0,3 ve %1,2 düştü.

Singapur'da demir cevheri %3,2 geriledi.

Fed'den 100 baz puan faiz artırım beklentisi yükseldi

 

ABD'de enflasyon altını da vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)