E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiMerkez’den tüketiciye 600 milyonluk jest---

Merkez’den tüketiciye 600 milyonluk jest

Merkez’den tüketiciye 600 milyonluk jest
15 Eylül 2013 - 15:29 borsagundem.com

Merkez Bankası’nın kararı tüketicilere büyük bir tasarruf sağladı…

Merkez Bankası bireysel ve ticari kredi kartlarıyla, kredili mevduat hesaplarında (KMH) tüketiciyi sevindirecek bir adım attı. Yasa gereği kredi kartı faizlerini üç ayda bir belirleme yetkisi olan Merkez Bankası, piyasadaki faiz oranlarındaki yükselişe karşın, bankaların kredi kartı faizlerinde uygulayabilecekleri azami faiz oranlarında indirime gitti. Bireysel kredi kartlarında azami faiz oranı yüzde 2.12’den 2.02’ye düşürüldü. Borcun geciktirilmesi halinde uygulanacak azami faiz oranı ise 2.62’den 2.52’ye düşürüldü.
Merkez Bankası’nın yaptığı 0.1 puanlık faiz indirimi düşük gibi görülse de kredi kartları ile KMH’taki kredi miktarı düşünüldüğünde faiz düşüşünün tüketiciye toplam katkısı önemli düzeylere ulaşıyor. Merkez Bankası’nın yeni faiz oranlarının 1 Ekim’de yürürlüğe girmesinin ardından bankaların aylık faiz geliri 1 milyar 57 milyon liraya düşecek. Bu tüketicilere ayda 51, yılda ise 614 milyon liralık faiz tasarrufu imkanı sağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)