E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkez Bankası Başkanı Erkan, Meclis'te "ekonomi" sunumu yapacak---

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Meclis'te "ekonomi" sunumu yapacak

Merkez Bankası Başkanı Erkan, Meclis'te ekonomi sunumu yapacak
29 Eylül 2023 - 11:21 borsagundem.com

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında 3 Ekim'de toplanacak Komisyonda, milletvekillerine sunum yapacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na 3 Ekim'de sunum yapacak.

TCMB Başkanı Erkan, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı'na başlamasının ardından 3 Ekim'de Meclis'te milletvekilleriyle ilk kez bir araya gelecek.

Erkan'ın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş başkanlığında 3 Ekim'de toplanacak Komisyonda, milletvekillerine sunum yapması öngörülüyor.

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın, küresel gelişmeler, Türkiye ekonomisi, enflasyon ve para politikası çerçevesinde kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor.

TCMB'nin son dönemde aldığı faiz ve Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasına ilişkin kararlarının yanı sıra enflasyona ilişkin gelişmelerin, toplantının öne çıkan başlıklarını oluşturması tahmin ediliyor.

Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın, Komisyona, TBMM'ye gelmesi planlanan Merkez Bankası'na ilişkin yasal ve hayata geçirilmesi beklenen idari düzenlemeler hakkında da bilgi vermesi planlanıyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Kanunu'na göre, Başkan'ın Banka faaliyetleri ve para politikası uygulamaları hakkında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunu bilgilendirmesi gerekiyor.

TCMB Başkanı Erkan'dan "dijital para" açıklaması

 

TCMB Başkanı Erkan'dan 'kararlılık' vurgusu

 

Erkan: KOBİ'lerin kredilerdeki payı artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AÇIK MESAJ29 Eylül 2023 13:40

    Dışarıdan gelecek paraya öylesine muhtaç hale geldi ki ülke sırf show amaçlı merkez bankası başkanı mecliste konuşuyor. akp hükümetinin hiç kimseye hesap vermediğini sanki bilmiyor yabancı yatırımcılar? keşke samimi olsalar, keşke şeffaf politika uygulasalar. 

  • ÖNCE İNSAN29 Eylül 2023 13:34

    KAMU EMEKLİLERİNİN HAKLARINI VERMEYENLER SU HAYATTA  ÖLMESİNLER KOLTUKLARINDA ÇEKSİNLER 

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL29 Eylül 2023 12:10

    DAHA ÖNCEKİ EKONOMİ VE HAZİNE BAKANLARI İLE MB LARIDA BUNUN YAPTIKLARINI YAPMAK İSTEDİLER HEPSİNİ CUMHURBAŞKANI TEK TEK İPLERİNİ ÇEKTİ.EĞER ZAMANINDA BUNUN YAPTIKLARINI YAPSALAR İDİ ŞİMDİ DOLAR 15 TL EV FİYATLARI 300-500 000 TL ENFLASYON DA % 20-30 LARDA OLUR İDİ.YAZIKLAR OLSUN Kİ  BECERİKSİZ HÜKÜMET KADAR ONLARDAN DAHA BERBAT KOLTUK SEVDALISI MUHALEFETİMİZ VAR.