E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel’e Yellen uyarısı---

Merkel’e Yellen uyarısı

Merkel’e Yellen uyarısı
10 Ekim 2013 - 08:03 borsagundem.com

Fed başkanlığına aday gösterilen Janet Yellen’ın küresel ekonominin en güçlü kadını Angela Merkel’in tahtını sarsabileceğini söylüyor

ABD Başkanı Barack Obama, dün gece Janet Yellen’ı resmi olarak Fed Başkan adayı olarak gösterdi. ABD Senatosu Yellen’ı onaylarsa, Fed’in 100 yıllık tarihinde ilk kez kadın başkanı olacak.
MERKEL'İ GERİDE BIRAKABİLİR
CNBC’de yer alan bir analizde ise, konuya farklı bakış açısı getirildi. Analizde, Yellen’ın küresel ekonomideki en güçlü kadın olma konusunda Almanya Başkanı Angela Merkel’i geride bırakabileceği belirtildi.
EKONOMİ DÜMENLERİ KADINLARDA
Yellen, adaylığının yanı sıra bugüne kadar Fed başkanlığı için adı telafuz edilen ilk kadın. Yellen’ın resmi olarak göreve gelmesiyle, küresel ekonomideki en önemli koltukların üçünde de kadınlar oturuyor olacak. IMF Başkanı Christine Lagarde, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fed’in olası Başkanı Janet Yeleln, erkek egemen ekonomi dünyasının en önemli sesleri olacak.
FORBES LİSTESİNE GİRECEK
Haberde bu yıl Forbes dergisinin En Güçlü 100 kadın listesinde yer almayan Yellen’ın gelecek yılki listede ilk altıyı zorlayacağı da belirtildi. Fed’in Ocak ayında görev süresi dolacak olan Başkanı Ben Bernanke, derginin bu yılki En Güçlü İnsanlar listesinde, Papa’dan sonra altıncı sırada yer almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)