E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel'den yeni Türkiye tehditi---

Merkel'den yeni Türkiye tehditi

Merkel'den yeni Türkiye tehditi
16 Eylül 2017 - 10:25 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakerelerinin askıya alınabileceğini söyledi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakerelerinin askıya alınabileceğini söyledi. Merkel, sürecin sonlandırılması konusunda ise Birlik içindeki itirazlara dikkat çekti.

DW Türkçe’nin haberine göre Passauer Neuen Presse gazetesine açıklama yapan Başbakan Angela Merkel, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) tam üyelik sürecine ilişkin tartışmaları değerlendirdi.

Müzakerelerin sonlandırılabilmesi için 28 üye ülkenin oybirliğiyle karar alması gerektiğini ancak bazı ülkelerin buna karşı çıktığını dile getiren Merkel, müzakerelerin askıya alınmasının ise oy çokluğuyla mümkün olduğunu belirtti. Almanya Başbakanı, "Müzakerelerin oy çokluğu kararıyla askıya alınması seçeneği de bulunuyor; tüm seçenekleri değerlendirmemiz gerekiyor" dedi. Merkel, "Benim için önemli olan AB ülkelerinin kamuoyu önünde kavgaya tutuşmaması; ortak bir yol bulmalıyız" diye konuştu.

Almanya Başbakanı gazeteye verdiği mülakatta Türk hükümetine yönelik eleştirilerini de tekrarladı. Merkel, "Türkiye hızlı bir şekilde hukuk devleti ölçülerinden uzaklaşıyor" diyerek, bir dizi Alman vatandaşının Türkiye'de tutuklu olması nedeniyle Türkiye ile olan ekonomik işbirliğinin daha da geri çekilmeye devam edilmek zorunda olunduğunu ve projelerin incelemeye alınacağını kaydetti.

ASKIYA ALINMASI İÇİN 28 ÜYEDEN 16'SININ OYU GEREKİYOR

AB'ye aday bir ülkenin tam üyelik müzakerelerinin askıya alınması için 28 üyeden AB içindeki vatandaşların yüzde 65'ini temsil eden 16'sının oyuna ihtiyaç duyuluyor. Söz konusu seçeneğin devreye koyulup, müzakerelerin askıya alınması durumunda Türkiye'ye üyelik öncesi yapılan mali yardımların kesilmesi söz konusu olabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ziyan17 Eylül 2017 17:37

    Ziya herkes egitim, adalet sistemiyle yetişir, güven duyar. Özel sektör uzaydan adam alacak değil ya önce bu ülkede kalifiye adam yetistirecek, bilime, araştırmaya meraklı nesil yetiştirmen lazım. Herşeyi bildigini sanan ama bilmediği yuzlere yüzsüzler diyen Ziya yorumcu

  • Ziya17 Eylül 2017 04:19

    Hiç bir ar ge çalışması yapmayan! Yıllardır kaportosında dahi kalitesini yükseltemeyen yerli montaj otomotiv sanayiini kınıyorum.

  • Ziya17 Eylül 2017 04:16

    Devlet fabrika kurmaz! patlak Balon bmw mercedes audi yi Alman devleti kurmadı. Özel sektör kurdu. Hala eskilere takılıp kalmış. Neden geri kaldığımızı düşünüyorsan aynaya bak . Hala boynuzlu holding in montaj ve düşük kaliteli modellerinden kurtulamadık. Kalite hala yok Kabahat devletin mi. Utanın biraz yüzsüzler.

  • Garanti yatırım16 Eylül 2017 23:22

    Eğitim sistemi 13 senede 5 kere değişti. Bu bile geleceğimizin garantisidir

  • Balon16 Eylül 2017 19:32

    Şimdiye kadar her sattigin eskilerin yaptığı idi. Kac fabrika kurdun ?

  • Mer16 Eylül 2017 19:25

    Hasta adam derken genç nüfus az diyorlar, avrupa yine üreten toplum. Gelişmiş ülke zaten geliştiği için az büyür. Gelişmemiş ülkeler çok büyür ama üreterek olmalı sepetlere inşaatı koyarak değil. Neyse zaman herşeyi gösterecek. Kim ne sallasa boş

  • Hani16 Eylül 2017 19:21

    Son 15 yılda ne üretilmiş, dünya çapında başarılı olan elle gösterilen ne üretilmiş. Bu arada abd, almanya, çin ne uretmiş kıyaslayın bizahmet buraya yazın. Bence reklam, pazarlama var başka da birşey yok. Biri buraya liste halinde ne üretiyoruz yazsın.

  • D.demirkan 16 Eylül 2017 17:14

    SANKİ TÜRKİYE 40 SENEDEN BERİ AVRUPA BİRLİĞİN DEYMİŞ GİBİ TEHTİT EDİYOR.AB İÇİNDE YAŞAMADIK NEDİR NE DEĞİLDİR BİZDE BİLMİYORUZ.NEYLE BİZİ TEHTİT EDİYOR ANLAMIYORUZ.

  • D.demirkan 16 Eylül 2017 16:52

    EĞER BİZLER VATANDAŞ OLARAK.BİRAZ BİLİNÇLİ OLSAK KENDİ KENDİMİZİ YETERİZ.MESELÂ ALMANDAN MERSEDES.BMV AUDİ VOSVAGEN.GİBİ LÜX ARAÇLARI KISITLASAK.ÇÜNKÜ BULAR AVRUPADA ÜRETİLİYOR BİZİ FAYDASI YOK.RENO TOFAŞ TOYOTA HUNDAY GİBİ TÜRKİYEDE ÜRETİLEN ARAÇLARI TERCİH ETSEK.ABD NİN 5.6.7.BİN LİRALIK AYFONUNU KULLANMAK YERİNE YERLİ BAŞTA VESTEL OLMAK ÜZERE BİR ÇOK MARKA VAR.BUNLARI KULLANSAK.YANİ DAHA ÇOK YERLİ ÜRETİM KULLANSAK BİZİM BİLEYİMİZE KİMSE BÜKEMEZ.

  • öneri güleni16 Eylül 2017 15:47

    ya artık kabak tadı verdin be Sayın merkel hanım al askıya bitsin . aldım alacam alacakıtım unuttum unutmadım yarına kaldı bu ya Merkel hanım lütfen bitir artık bu işi

  • D.demirkan 16 Eylül 2017 15:32

    zaten herşeyi hazır aldığımız için.milileşememişiz. türkiye de son on beş yılda baya mesafe katetti.güzel yatırımlar oldu.bu kalleş devletlerin niyetini öğrenince.dahada azim leşiyoruz.avrupa birliğine almayacağız demiyorlar demi yorlar.almanyanın sözünden çıkmıyacaksın diyorlar.öyle kendi başına tanktır toptur füzeleri başka yerden almaya kalkmak sen boyunu aştın diyor.silâhları kime satacaklar.rusya ile ticaret haçmi 50 milyar dolara dayandi doğalgaz boruları türkiye den geçiyor.türkiye enerji üssü oluyor diye hazmedemiyor lar.iyiki ruslarla araları açık buda bizim işimize geliyor.türkiye eski türkiye deyil artık.geçen gün fıransız itiraf etti.eskiden türkiye hasta adamdı şimdi avrupa birliği hasta adam durumunda deki.buda sevindirici.önümüz de on yıl daha hatasız kazasız atlatırsak.türkiye kendini kurtarır zaten.

  • Halkın Sesi16 Eylül 2017 14:54

    Abla al askiya , sen de rahatla biz de. Askılar hediyemiz olsun

  • D.demirkan 16 Eylül 2017 14:48

    Girmesi bir dert çıkması iki der ingiliz lerin bile başı dertte.biz çıkmaya kalksak.milyarlarca euro ceza öderiz.darbe girişimi el altından natodan geldi zaten. dünyada soyuk savaş dönemi bitti varşova paktı.nato işlevini yitirdi.k.kore kendi-başına nato oldu.dünyada ekonomik çıkarlar ön plâna geçti.bizim yapacağımız önce rusya ile.enerjide savunma sanayinde nükleer santral da ticarette sıkı işbirliği yapmak.sonra çin japon g.kore singapur tayvan.türki cumhuriyetler.araplar afrika buralara açılacagız.avrupanın tehditlerine boyun etmeyeceğiz.normal ticaret satacağız alacağız.şu mersedes bemeve sevdasından vazgeçelim.avrupa rusların tehditlerinden korkuyor.kırım bir örnek.sırada estonya letonya litvanya.bu devletler diken üstünde.amerikalı ne avrupa için ne türkiye için askerini asla savaşa sokmaz.biz kendi başımızın çaresini bakacağız.

  • gül16 Eylül 2017 14:12

    şu ab müzakerelerinden çekilelim!!!! ingiltere kaçtı, bunlar hala bizi neyle tehdit ediyor. üstelik darbe girişiminde nato'nun ne faydasını gördük ki, abnin yarın ne faydasını göreceğiz.

  • Sonumuz hiç hayır değil16 Eylül 2017 14:08

    Torpil, rüşvet, adamına, devrine göre kanun, muamele işleri bitmeden millileşilmez sadece konuşulur. Askıya alınırsa zamanla ekonomimiz sıkıntıya girecektir. 10 larca yıldır millilesememişsin, ona uygun eğitim, sanayi kurmamışsın. Sihirli kutudan mı çıkacak bu isler, önce zemini oluşturup sonra posta koymalıyız.

  • Burak çetin 16 Eylül 2017 13:56

    Bu merkel değil tam bir merkep

  • Erol Göy16 Eylül 2017 11:24

    ALMAN ŞİRKETLERİ VOLKSWAGEN,MERCEDES,BMW OTOMOBİL ŞİRKETLERİ İLE TANK ,UÇAK ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞAN TÜRK VATANDAŞLARI İLE EMEKLİ OLMUŞ OLANLAR ÜLKEMİZDE KURULACAK OLAN MİLLİ OTOMOBİL TANK UÇAK UÇAK FABRİKALARINDA KALİFİYE ELEMAN OLARAK İŞ TEKLİFİ YAPILMALI ALMANYA'DAN OTO ARAÇ GEREÇ TANK İTHALİNE ADET SINIRLAMASI GETİRİLMELİ

  • ALPTUĞ16 Eylül 2017 10:40

    Ne olur şu kadını manşetlere taşıyıp gündemde tutmayın avrupa birliğinizde batsın sizde batın cehendemin dibine nursuzlar.

  • Türkoğlutürk16 Eylül 2017 10:38

    Xaten yapılmıyor ki