E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel'den tarihi itiraf---

Merkel'den tarihi itiraf

Merkel'den tarihi itiraf
08 Nisan 2017 - 16:35 borsagundem.com

Almanya Başbakanı Merkel, sömürge döneminde Afrika'da kabilelerin bölgelerine bakılmadan gelişigüzel sınırların çizildiğini söyledi ve "Afrika'da günaha girdik" dedi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sömürge döneminde Avrupa ülkelerinin Afrika'da günaha girdiğini söyledi.

Merkel, Welt gazetesinde yer alan haberde G20 üyelerini Afrika ülkelerine yönelik acilen bir şeyler yapmaya çağırdı.

Almanya'ya gelen sığınmacılara yardım edenlerle Başbakanlıkta bir araya geldiği toplantıda konuşan Merkel, Afrika'da kabilelerin bölgelerine bakılmadan gelişigüzel sınırların çizildiğine işaret ederek, “Sömürge döneminde Afrika'da günaha girdik." ifadesini kullandı.

Merkel, Afrika'nın tarihiyle ilgilenilmesi gerektiğini de belirtti.

Ülkeye gelen sığınmacılara yardım edenlere çabalarından dolayı teşekkür eden Şansölye, "Devletin tek başına yapamayacağı şeyleri yaptınız." dedi.

Hala her ay yaklaşık 14 bin sığınmacının Almanya'ya ulaştığını dile getiren Merkel, iltica başvurusu reddedilenlerin ülkeyi terk etmeleri gerektiğini, ancak bu şekilde Almanya’da kalanlara gerçekten yardım edilebileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alanya09 Nisan 2017 04:16

    Dünyanın vampirleri.. Dünyayı sömürerek, kemirerek Avrupayı inşa ettiniz. Bir çok milletin soyunu menfaat uğruna kuruttunuz. Vebaliniz çok büyük.. sadece Afrika mı ?

  • tilki08 Nisan 2017 21:21

    Angela sorun değil papaza git af dile yada bana gel ben seni dinlerim :)

  • ertugrul0608 Nisan 2017 20:36

    sanki girmedikleri birşey komedi

  • g08 Nisan 2017 20:24

    allahdan korkun birgün bunların acısı çıkar

  • türk08 Nisan 2017 16:59

    sizin günahlarınız ne zaman bitti? abd ve almanya sürekli pkklı yetiştirip sürekli kan dökmekten ne zaman vazgeçti? abd askerleri 100 yıldır sürekli bir yerlerde savaş içinde, sonra geri dönüp psikolojik tedavi görüyorlar. kan emicilikten ne zaman vazgeçeceksiniz bilmiyoruz ama Allah sonunda sizi perişan edecek ve biz bayram edeceğiz inşallah.