E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMerkel'den Türkiye hakkında yeni açıklama---

Merkel'den Türkiye hakkında yeni açıklama

Merkel'den Türkiye hakkında yeni açıklama
06 Eylül 2017 - 22:16 borsagundem.com

Türkiye'nin AB ile müzakerelerini ekim ayında AB'nin gündemine getireceğini söyleyen Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'nin üyeliğinin hiçbir zaman taraftarı olmadığını ifade etti

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya Yazı İşleri Ağı'na verdiği röportajda, Sosyal Demokrat Partili (SPD) rakibi Martin Schulz ile karşı karşıya geldiği televizyon düellosunda söylediklerinin altını çizerek Ekim ayında gerçekleştirilecek AB Zirvesi'nde diğer AB liderleriyle Türkiye'nin üyeliğini masaya yatırmak istediğini belirtti.

Merkelden yeni Türkiye açıklaması: Söz konusu olamaz

Müzakerelerin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin bir kararın ancak ortak alınabilecek bir karar olduğunu vurgulayan Merkel, üye devletler arasında konuyla ilgili bir ihtilaf yaşanmamasını arzu ettiğini ifade etti.

SÖZ KONUSU OLAMAZ

Almanya Başbakanı, Türkiye'nin üyelik müzakerelerini büyük ölçüde selefi Gerhard Schröder'den devraldığını, ancak Schröder'in partisi SPD'den farklı olarak hiçbir zaman Türkiye'nin AB üyeliğinin taraftarlarından olmadığını da vurguladı.

Türkiye'de cezaevlerinde bulunan Alman vatandaşları konusuna da değinen Merkel, "Hukuk devletiyle bağdaşmayan bu tür olaylar yaşanırken Türkiye'nin AB'ye üyelik müzakerelerinin paralel olarak devam etmesi söz konusu olamaz" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hans Hanzolar07 Eylül 2017 06:47

    Hadi anca gidersin size bayılmıyoruz

  • The newest Turkish 07 Eylül 2017 06:38

    Hükümetimiz hangi adımı atar bir türlü kestirmiyorlar . Devletimiz bir olayda nasıl yol takip edecekse kesinlikle yönlendirme yapamıyorlar . Sonuç KUDURUYORLAR ... tabii ki Alamancılar da onlarla birlikte ... SARIGELİN SARIGELİN çok zorlama güçün yetmez ... bak düdükçü SARIKAFA bile aklını yemek üzere sen hiç dayanamazsın ... Ha ha ha

  • Saygilarimla07 Eylül 2017 01:06

    Kapilari acin hukumet nolir su nazi lere dersini verin yeteryapdiklari herkes yanlarina kar kaliyor acin kapilari ueter beah

  • sezer yunus07 Eylül 2017 00:29

    nursuz merkel

  • Oylesıne yazdım06 Eylül 2017 23:50

    Herşey ı anlıyorum da hanı bızımklıler 2016 sonu kapıları acıcaktılar?? Bunca entrıkaya neden hala açılmıyor?? Acaba Surıyelı ler gıdınce emlak pıyasası duserde kıralar evler ucuzlar korkusumu var!!!

  • mahmut06 Eylül 2017 23:07

    Aklı başında olan her Türk evladı sonsuza kadar AB'ye giremeyeceğimizi adı gibi biliyor.Bu çalımlar kime?Muhtaç değiliz Allah'a şükür...